Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brza pravda

Sudac Ujević okrivljenoga doveo u sudnicu iako je bio u krevetu!

Sudac Ujević
Pixsell
12.07.2010.
u 07:31

Da bi se proces završio brzo i pravedno, važno je dobro se pripremiti. Jednako je važno razlučiti bitno od nebitnog u masi dokumenata – kaže sudac Ujević.

Za samo četiri i pol sata Ante Ujević, predsjednik sudskog vijeća karlovačkog Županijskog suda, okončao je prošli četvrtak proces Ivanu Puškariću, optuženom za pokušaj ubojstva, držanje oružja i prijetnje. Spora ali dostižna pravda, sintagma je strana sucu Ujeviću iza kojeg je priličan broj uspješno okončanih procesa u kratkom roku, koji ne “padaju” na višem sudu.

I Franji Capanu, kojem se sudilo za pokušaj ubojstva brata Nikole, suđenje je okončao za tri i pol sata. Također, nedavno je Mirku Mihičincu, monstrumu iz Ozlja, koji je ubio suprugu i njezinu kćer, te pokušao ubiti kćerkina supruga i njihovih troje malodobne djece, presudio za tri dana. Poslije saslušanja svjedoka i sudskih vještaka Mihičinac je osuđen na 38 godina zatvora.

Slično je bilo i na suđenju Srećku Uzelcu za ubojstvo svećenika Josipa Rafaja iz Generalskog Stola, kojeg je Ujević poslije trodnevna procesa osudio na 14 godina zatvora.

– Da bi se proces završio brzo i pravedno, važno je dobro se pripremiti. Jednako je važno razlučiti bitno od nebitnog u masi dokumenata – kaže sudac Ujević. Doskočio je on i pokušaju optuženog Zdenka Mrzljaka da, izvlačeći se na loše zdravstveno stanje, u sudnici dobije na vremenu. Mrzljak je poznat po divljanju u Karlovcu, kad je s pištoljem krenuo u obračun s policijom pa bacio i ručnu bombu na službenike. U sudnicu je doslovce bio dovezen na bolničkom krevetu. Arogantnim glasom prvo je izvrijeđao sudsko vijeće, a zatim objasnio da se ne osjeća sposoban za suđenje.

– Odvest ćemo vas do bolnice i pregledati vas. Ako liječnici ustanove da ste fizički dovoljno zdravi za nastavak suđenja, nastavit ćemo raspravu za dva sata. Ako i dalje mislite da niste psihički dobro, u sudnici je vještak psihijatar koji može s vama porazgovarati – kazao mu je sudac.

Suđenje je nastavljeno. Za tri dana osuđen je na deset godina zatvora.

Komentara 8

DO
doublebubble
08:54 12.07.2010.

O ovome sucu su već bili napisali članak. Čovjek je odličan u svome poslu. Svaka čast!

ZM
zmija58
08:47 12.07.2010.

Kud sreće da ih je bar pola takvih....ali nije! A ovom majstoru kapa dole....samo tako nastavi!

VI
Vito
07:49 12.07.2010.

Brzo će ga maknuti. Opasan je ostalim sucima. Vidjet će te kako će sad reagirati ostali suci - da novinari vrše pritisak na nezavisno sudstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije