Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRITVOR ZBOG MITA

Sudac Pešutić nudi milijun kuna jamčevine za slobodu

robert pešutić
Goran Kovačić/Pixsell
30.11.2011.
u 17:40

Sumnja se da je u jednom slučaju posredovao u donošenju oslobađajuće presude kod kolege, a u dva slučaja osigurao pravomoćno osuđenim osobama da ne budu upućene na izdržavanje kazne. U jednom je slučaju dobio novac za uvjetnu osudu.

Robert Pešutić, sudac Općinskog suda u Splitu kojeg USKOK sumnjiči za primanje mita, zatražit će puštanje na slobodu uz jamstvo od milijun kuna u nekretninama.

– Njegova je obitelj suglasna da jamči svojom imovinom. Ponudit ćemo jamčevinu od milijun kuna i ja očekujem da bi sudac Pešutić uskoro mogao biti na slobodi – rekao je odvjetnik Vinko Ljubičić koji zastupa Roberta Pešutića.

Sudac je suspendiran otkako je u istražnom zatvoru.

Podsjetimo, suca Pešutića i još četiri osobe, a među njima je još jedan sudac s Općinskog suda u Splitu, USKOK tereti zbog primanja i davanja mita, zloporabe položaja i ovlasti, pomaganja u primanju mita i poticanja na zloporabu položaja i ovlasti. (Ne)djela su počinjena od 2007. do 2011. godine. Pešutić je, sumnjaju istražitelji, u jednom slučaju posredovao u donošenju oslobađajuće presude kod kolege, a u dva slučaja osigurao pravomoćno osuđenim osobama da ne budu upućene na izdržavanje kazne. U jednom je slučaju tražio i dobio novac za uvjetnu osudu. Kako sumnjaju USKOK-ovi istražitelji, za svoje je usluge primio oko 15 tisuća eura.

Sudac Pešutić poznat je i po tome što je Antu Đapića i Borisa Kandarea proglasio nevinima u slučaju krivotvorenja Đapićeva magistarskog rada.

Komentara 20

Avatar pupoljak
pupoljak
18:06 30.11.2011.

Milijun kuna. Heh, šparan čovjek, uštedio od svoje sudačke plaće.

OB
-obrisani-
18:06 30.11.2011.

bacite ključ....nek ostane \"časni sudac\" na sigurnom pitanje je koliko je ovaj štete napravio svojim \"časnim\" radom

Avatar oprosnica-za-kriminalce
oprosnica-za-kriminalce
18:00 30.11.2011.

Milijun kuna nudi za slobodu. Čijih je to milijun kuna? Koliko je to prosječnih hrvatskih plaća? Otkud mu obraz uopće takvu ponudu dati? Znam da postavljam suvišna pitanja. Ipak živimo još uvijek u maloj HDZ-ovoj privatnoj prčiji. 4.12.2011. Oluja 2! Idemo dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije