Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI RAZOTKRIO KAMP MAFIJU

Sudac odlučio: Pripuz, Livljanić i Filipi dobili mjesec dana u istražnom zatvoru!

Zagreb: Na Markovom polju pokopan Tomislav Sabljo
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/162
24.11.2023.
u 23:12

U istrazi je, kako se doznaje, predloženo saslušavanje dvadesetak svjedoka, a nakon što oni daju svoje izjave Uskoku pritvoreni trojac izaći će na slobodu

Zbog mogućeg utjecaja na svjedoke sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je istražni zatvor za troje osumnjičenih iz afere ilegalnih kampova na Murteru koju je otkrio Večernji list- bivšoj županijskoj službenici Nedi Livljanić i poduzetnicima Zoranu Pripuzu i Dariju Filipiju kojima je činila usluge te zlorabila položaj i ovlasti. 

Bivša službenica za gospodarstvo i turizam Šibensko-kninske županije Neda Livljanić osumnjičena je za zlouporabu položaja i ovlasti, a poduzetnici Zoran Pripuz te Darijo Filipi, baš kao i jučer pušteni na slobodu Boris Kulušić i Eduard Maržić, za poticanje na to nedjelo. Kulušić i Maržić su obuhvaćeni istragom, no za njih tužiteljstvo nije zatražilo istražni zatvor.

Livljanić, Pripuz i Filipi se pred istražnim sucem večeras nisu izjašnjavali. U istrazi je, kako se doznaje, predloženo saslušavanje dvadesetak svjedoka, a nakon što oni daju svoje izjave Uskoku pritvoreni trojac izaći će na slobodu.

Uskok je ranije u petak izvijestio da je, nakon policijske prijave, pokrenuo istragu protiv službenice osumnjičene za zlouporabe položaja i ovlasti te četvorke koja ju je navodno na to poticala, a sve kako bi se dvojici poduzetnika omogućilo pružanje ugostiteljskih usluga u ilegalnim kampovima na Murteru, iako za to nisu mogli ispuniti uvjete i prikupiti dokumentaciju.

Na ispitivanju u splitskom Uskoku koje je uslijedilo nakon uhićenja, pretresa i prikupljanja drugih dokaza Livljanić se, kako se doznaje, branila šutnjom, a ostali su odbacili počinjenje kaznenog djela za koje su osumnjičeni.

VIDEO Pogledajte što je Pripuz napravio od uvale na Murteru

VEZANI ČLANCI:

GALERIJA Pogledajte kako sada izgleda devastirana uvala pred Kornatima koju je opasao Pripuz

Zagreb: Na Markovom polju pokopan Tomislav Sabljo
1/161

Komentara 4

NO
Nordik
06:56 25.11.2023.

Kako to da Barbarič za istu stvar nije dobio mjesec dana? Plus zamračio 15 milja na plinu 15 milja eura.

HO
homofobic
09:33 25.11.2023.

Pritvor od mjesec dana samo znaci da su drugovi svjesni da nemaju optuznicu pa da se makar malo naslade stavili zrtve u pritvor! Banda krvava burzoazija!

ST
stomiovotreba
01:07 25.11.2023.

Lopove u zatvor, tamo im je mjesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije