Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presuda Tomislavu Sauchi

Sudac Kos o Milanovićevoj izjavi: 'Čudi me da komentira odluku, a uvjeren sam da je nije pročitao'

Zagreb: Sudac Damir Kos
Foto: Sanjin Strukic
1/3
31.03.2023.
u 19:48

“Drugi dio dio njegove izjave koji spominje mene osobno i od Boga zaziva kazneni progon moje djece, mislim da je to dno. Naprosto dno", poručio je sudac Damir Kos

Predsjednik Zoran Milanović komentirao je danas presudu svom bivšem šefu kabineta Tomislavu Sauchi koji mora u zatvor zbog slučaja Dnevnice. "Dabogda vašoj djeci tako sudili, evo Saucha ide u zatvor. Šutio sam par dana i nitko me ništa ne pita, ja ću ga prvi posjetiti u zatvoru jer me sud nije uvjerio da je bilo dokaza", kazao je. Nekoliko puta je poručio: "Dabogda vama tako sudili, s takvim dokazima", kazao je. Njegov istup komentirao je za N1 sudac Damir Kos.

“Ostao sam nemalo iznenađen. Čudi me da predsjednik Milanović komentira odluku Vrhovnog suda, a uvjeren sam da je nije pročitao", istaknuo je Kos.

VIDEO Tomislav Saucha, bivši šef kabineta Zorana Milanovića, i Sandra Zeljko idu u zatvor

“Vrhovni sud je, nažalost, u predmetu Saucha, odnosno sudska uprava, odstupio od ustaljene prakse da obavijesti javnost o iole značajnijim odlukama i pruži mogućnost uvida u takvu odluku. Da je to napravljeno, vjerojatno bi predsjednik Milanović vidio da je na više od 20 strana odgovoreno na sve navode koje on ponovno problematizira u svojoj izjavi. Tvrdnja ima ili nema dokaza je na sudu, a ne na pojedincu, ne na osobi”, kazao je Kos.

“Ako je Milanovića brifingirala neka služba o sadržaju dokaza, onda je to pogrešno činila. Ako je to činio osobno okrivljenik, onda je to upitna kvaliteta ispravnosti informacije. Kad biste otišli u Lepoglavu i razgovarali s osuđenima, većina njih bi rekli da su nevini osuđeni, pa tako bih u tom kontekstu mogao protumačiti i situaciju ako je predsjednika Milanovića o sadržaju dokaze građe brifirao sam optuženi Saucha”, dodaje.

“Drugi dio dio njegove izjave koji spominje mene osobno i od Boga zaziva kazneni progon moje djece, mislim da je to dno. Naprosto dno. Moja djeca, odgojio sam ih kao poštene i čestite ljude, žive i rade u svijetu. Nikad nisu tražili nikakvu protekciju za ocjenu. Nikad nisu tražili posebne oblike financiranja sportskih aktivnosti. Živjeli su od moje plaće prema moralnim kriterijima koje imam ja. Nemalo sam iznenađen što takva izjava dolazi od predsjednika države koji je na tom mjestu, između ostalog, i mojim glasom. Čudno”, poručio je Kos te naveo kako je povrijeđen.

Komentara 10

DU
Deleted user
19:55 31.03.2023.

kaze nelustrirani djelitelj pravde...

DU
Deleted user
23:20 31.03.2023.

Nazalost svi znamo da je u Sudstvu puno toga krivo. Suci nemaju podrsku gradana Hrvatske i oni bi trebali ispitati sami sebe jer ocito nesto ne stima. Gradani se s pravom pitaju gdje je tu korupcija i kada bude bila rijesena.

BR
Brankko
02:50 01.04.2023.

Jedna općenita. Sudac koji donese odluku koja je protivna nekoj pravomoćnoj presudi (koja se tiče predmeta), koja je protivna ugovorima (koji se tiču predmeta), koja je protivna podacima iz zemljišnih knjiga (koji se tiču predmeta), koja je protivna podacima iz katastarskoga plana (koji se tiču predmeta) -- to je korumpiran sudac. Korupcija je svako djelo kojim se nekomu "dodjeljuje" nepripadajuća korist, pa makar onaj koji to "dodjeljuje" sam za sebe nije imao koristi. Ali znaju li to (neki... je li) suci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije