Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sudac donosi novu odluku o pritvoru

22.11.2006.
u 19:57

Istražni sudac Zdenko Posavec ovih dana mora donijeti novu odluku o pritvoru za Branimira Glavaša, kojem je jučer drugi put ukinut imunitet u Saboru. Naime, pritvor je sudac odredio do 26. studenoga, po dvije osnove, zbog utjecaja na svjedoke i zbog posebno teških okolnosti djela.

Kako se okolnosti djela u međuvremenu neće promijeniti, vjerojatno je da će biti donesena odluka o produljenju pritvora. Pritvor sad  može biti produljen na još dva mjeseca, a nakon isteka tog roka sudac ponovno odlučuje. Glavašu, koji je već 27 dana u štrajku glađu, i jučer je bio na ročištu.

Liječnici su zaključili da nema medicinskih kontraindikacija da bude na ročištu.
Na sudu su jučer bila petorica svjedoka, koje je pozvalo tužiteljstvo, među ostalim kako bi se pokazalo je li četa vezana za Sekretarijat za narodnu obranu u to vrijeme nazivana zaštitnom i prištapskom ili pak, kako se uobičajilo, Branimirovom osječkom bojnom.

Istraga se nastavlja danas, saslušavanjem nove trojice svjedoka, a u petak iskaze trebaju početi davati svjedoci obrane, Gordan Čačić, ravnatelj VSOA-e, i Josip Perković.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije