Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekspresna odluka

Sud zabranio prikazivanje priloga Latinice u HND-u

duka
Boris Ščitar/PIXSELL
16.12.2010.
u 21:18

Sud je čak propisao i novčanu kaznu za organizatore okruglog stola u iznosu od 7913 kuna.

Trgovački sud ekspresno je, u manje od 24 sata, donio odluku kojom je Hrvatskom novinarskom društvu zabranio prikazivanje tri priloga iz nedavno, s programa HTV-a skinute Latinice, na temu “Zločini privatizacije ne zastarijevaju” koji su trebali biti okosnica večeras održanog okruglog stola u HND-u. Sud je čak propisao i novčanu kaznu za organizatore okruglog stola u iznosu od 7913 kuna.

– Iznenadila me ovako brza reakcija Trgovačkog suda kada se inače na sudska rješenja čeka godinama - kazao je predsjednik HND-a Zdenko Duka, dodavši da je v. d. glavni ravnatelj HRT-a Josip Popovac danas od HND-a također tražio neemitiranje navedenih priloga pozivajući se na autorska prava. No, kako je sud zabranio emitiranje samo tri priloga (autora A. Jelinić, N. Ban Leskovar i P. Štefanića), okupljeni su pogledali također cenzuirirani prilog Josipa Oreča koji nije bio naveden u sudskoj odluci. Svi su se složili da se radi o klasičnoj cenzuri i da nikakve povrede autorskih prava nema.

– Ovi slučajevi cenzure pokazuju na trening koji će se provoditi cijelu iduću izbornu godinu i primjenjivat će se na svakome. Radi se o discipliniranju i tako je sustav planski postavljen. Popovac i ekipa radit će vam ono što im se naredi od politike – poručio je HRT-ovcima saborski zastupnik Goran Beus Richembergh (HNS).

Komentara 39

BU
budisvoj
23:33 16.12.2010.

idite to prikazat na sutjesku...

DU
Deleted user
21:30 16.12.2010.

Odavno je vec trebao biti napravljen TV kanal koji ce govoriti istinu narodu. Sto se ceka? PLJUC!

OB
-obrisani-
00:36 17.12.2010.

Šta svi napadaju ćirila latina, a on je toliko zaslužan što je dovodio u svoje emisije same probrane i odabrane ljude - prave ´rvatine, pa i pravDA je kod njega gostovala....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije