Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povijesna presuda

Sud u Rusiji oslobodio Kasparova- nije ugrizao policajca

Gari Kasparov (1)
Reuters/AFP
25.08.2012.
u 07:32

Prvi put u povijesti ruski sud nije povjerovao jednom policajcu samo zato što nosi uniformu, kazao je šahist

Sud u Rusiji oslobodio je Garija Kasparova optužbe da je ugrziao policajca za vrijeme prosvjeda pred zgradom suda nakon osuđujuće presude članicama punk benda Pussy Riot

Kasparovu je prijetilo i do pet godina zatvora, a svjetski poznati šahist izjavio je kako je riječ o povijesnoj presudi jer je ruski sud prvi put u povijesti presudio kontra iskaza jednog policajca, prenose svjetski mediji. 

U prilog Kasparovu išla je video snimka incidenta. Šahist je tvrdio da ga je policija privela bez razloga i da su ga brutalno pretukli prije no što su ga ugurali u autobus. Sud smatra da svjedoci nisu potvrdili policajčeve optužbe. 

Komentara 72

WS
Wer Sind Sie Herr Sorge
09:03 25.08.2012.

U povodu Pussy Riot Amerikanci i Britanci pa i medija njihovih satelita su napravili takvu senzaciju od tih huligana pa kako su poceli udarati sakama, nogama i zubima po Rusiji izgledalo je po pisanju tih medija da ce zapoceti u Rusiji gradjanski rat. . Da, bilo je gadno za Rusiju i rusku naciju. Amerikanci i Britanci su potresli do temelja rusko pravosudje i doveli u sumnju njegovo djelovanje s svrhom da ponudu svoje sudove koji bi sudili u Rusiji, nesto kao Hrvatima. Amerikanci i Britanci sustavno diskreditiraju sve vladine institucije u Rusiji i to je psiholoski rat koji oni vodu. . U Njemackoj je podignuta optuzba za njemacki Pussy Riot ali americko-britanska medija ne zelu iskoristiti to da bi potpirivali vatru Nijemcima pod nogama zato jer je Njemacka njihov poslusni satelit.

Avatar nekakav
nekakav
09:03 25.08.2012.

pa naravno, kad je otezao sa suđenjem, pa su dokazi nestali, ugriz se više ni ne vidi! a da je ugrizao američkog policajca? kolko bi bez pardona odsjedio? nek pljune amerikancu, pa da vidimo kako oni štite svoje službe.

Avatar El Indio
El Indio
07:55 25.08.2012.

Isusek Isusek, a kaj bu ve Putin rekel?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije