Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽALBA TUŽITELJSTVA

Sud osumnjičenom za ubojstvo odredio jamčevinu od 750.000 kuna

Ubojstvo u Rijeci
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
12.07.2016.
u 17:17

U žalbi tužiteljstva navodi se kako oni smatraju da su okolnosti počinjenja djela takve da isključuju mogućnost zamjene istražnog zatvora jamstvom

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci žalilo se na odluka suca istrage Županijskog suda u Rijeci, koji je Vinku Peteku (74), osumnjičenom za ubojstvo Vladimira Lakičevića (54), odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i mogućeg utjecaja na svjedoke. No uz odluku o istražnom zatvoru, sudac istrage je odredio i jamčevinu od 750.000 kuna, što znači da će Petek moći izaći na slobodu ukoliko skupi taj novac i uplati ga na račun suda.

U žalbi tužiteljstva navodi se kako oni smatraju da su okolnosti počinjenja djela takve da isključuju mogućnost zamjene istražnog zatvora jamstvom. Navode da se to posebno odnosi na opasnost od ponavljanja djela i to zbog načina počinjena ubojstva, zbog činjenice da osumnjičeni nosi oružje za koje ne posjeduje dozvolu te činjenice da je ubojstvo počinjeno u predvorju zgrade u kojoj živi velik broj ljudi. Zbog svega toga, smatra tužiteljstvo, osumnjičeniku ne treba odrediti jamčevinu jer se opasnost od ponavljanja djela može prevenirati samo određivanjem istražnog zatvora.

Petek se sumnjiči da je prošlog tjedna u prizemlju nebodera u Rastočanima hicima iz pištolja usmrtio Vladimira Lakičevića, inače građevinskog poduzetnika. Ubojstvu je prethodila svađa u liftu nakon čega je Petek u Lakičevića pucao više puta, pogodivši ga u tijelo i glavu.

>> VIDEO Svjedoci ubojstva tvrde: Prvo su se posvađali, a onda je jedan susjed zapucao u drugoga

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije