Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSPLOZIJA POKRAJ VARAŽDINA

Sud dvaput pustio nasilnika koji je raznio cijelu zgradu

07.11.2016., Varazdinske toplice - U ulici Brace Radica u vecernjim satima doslo do eksplozije u kuci u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a cetiri osobe su ozlijedjene te izvan zivotne opasnost. Policijski ocevid je u tijeku.  Photo: Marko Lukunic/PIX
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
09.11.2016.
u 22:40

Mislava B. (53) policajci su 1. i 3. studenog doveli sucu za prekršaje zbog obiteljskog nasilja, ali je u oba slučaja bio pušten na slobodu

– U sekundi se sve raspalo i jedna super obitelj ostala je na ulici. Hvala Bogu da smo živi, sve drugo nije važno – kaže Petra Stupalo (39) koja je sa suprugom, sinom i ocem do jučer živjela u jednom od tri stana u Ulici braće Radić 7 u Varaždinskom Toplicama, u kući, zapravo omanjoj stambenoj zgradi, koje više nema jer je do temelja srušena u eksploziji koju je namjerno izazvao 53-godišnji Mislav B. Pustio je plin u svom stanu u prizemlju i digao zrak cijelu kuću.

Poginuo je odmah, dok je 85-godišnja starica, koja je sa sinom živjela u trećem stanu, podlegla ozljedama i preminula tijekom noći u varaždinskoj bolnici. Tri su osobe ozlijeđene. Petra Stupalo u vrijeme eksplozije bila je na poslu u trgovačkom centru, a osmogodišnji sin i suprug bili su na treningu. U glavi vrti film o tome što se moglo dogoditi da su tog poslijepodneva svi bili kod kuće. U stanu na katu bio je samo njezin 64-godišnji otac.

Varaždinsku policiju u ponedjeljak u 16.43 sati nazvao je Mislav B. Rekao im je kako je stanu u Ulici Braće Radić namjerno pustio plin. Tamo su odmah krenuli policajci, komunalci i vatrogasci. Policajci su osigurali i zatvorili Ulicu braće Radić i Ludbrešku ulicu te su zatvorili plinski ventil na vanjskom dijelu zgrade. Oko 17.20 sati grunula je eksplozija.

U detonaciji je ozlijeđen i 29-godišnji policijski službenik. Iz ruševina su izvukli dvije žene u dobi od 78 i 85 godina te muškarca od 64 godine. Pronađeno je i tijelo Mislava B. Radi se o veterinaru iz Trnovca pokraj Varaždina koji se razvodio od supruge, a u selu pričaju da ju je i fizički napao, zbog čega je bio i privođen.

Nedavno se uselio u stan u prizemlju. Mislav B. je, dakle, 37 minuta prije eksplozije nazvao policiju i najavio što će učiniti! Stanari se pitaju zašto sve kuće u okolici nisu bile odmah evakuirane.

– Nije bilo vremena. Prije nego što je provedena evakuacija, došlo je do eksplozije u kojoj je ozlijeđen i naš djelatnik – kaže Matko Murić, službenik za odnose s javnošću. Jučer se oglasio i Sindikat policije Hrvatske koji je izrazio zahvalnost hrabrim policajcima koji su spriječili još veću tragediju.

Predsjednik Sindikata Dubravko Jagić napominje da je tragediju izazvao prijavljivani obiteljski nasilnik kojeg je policija u dva navrata, 1. i 3. studenog ove godine, dovodila na sud, a suci su ga puštali na slobodu. Jagić upozorava na “često olako i neodgovorno puštanje na slobodu nasilnika koje policija dovodi na sudove”. 

>> Eksplozija stana: Preminula još jedna osoba. Muškarac je nazvao policiju 37 minuta prije eksplozije i rekao da je pustio plin

Komentara 1

OB
ObrenM
13:19 10.11.2016.

Mrtvom necovjeku neobjaviti prezime je sumrak novinarstva.Sto se tice suda trebalo bi tesko kazniti one sudce koji su delikventa pustali na slobodu.Policija nije nista pomogla da ne dodje do vece pogibelji vec je diletantski poslala samo jednog svog djelatnika u veliku opasnost.Jedino su javili plinari(sa zakasnjenjem)da iskopca plin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije