Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pintarić i Crtalić

Sud će tražiti dokumente o prodaji galerije Striegl i dobivenom novcu

\'22.05.2012., Sisak - Na Opcinskom sudu u Sisku nastavljrno je sudjenje sisackom slikaru Marijanu Crtalicu kojeg sisacki gradonacelnik Dinko Pintaric tuzi zbog klevete. Kisa je gradonacelnika natjera
Nikola Čutuk/Pixsell
23.05.2012.
u 09:57

Dinko Pintarić smatra se oklevetanim tvrdnjom slikara Crtalića o nestalih 10 milijuna kuna

Dinko Pintarić smatra se oklevetanim tvrdnjom Crtalića o nestalih 10 milijuna kuna od prodaje objekta bivše galerije

Je li akademski slikar Marijan Crtalić (44) tekstom na svom facebook profilu počinio kazneno djelo protiv ugleda i časti privatnog tužitelja Dinka Pintarića (52) klevetom, pokazat će nastavak postupka, koji je jučer počeo na Općinskom sudu u Sisku. Pokušaj sutkinje Vere Bubaš da tužba završi pomirbom nije dala rezultate, jer tužitelj nije pristao ne podmirenje dosadašnjih sudskih troškova, što je tražio okrivljeni.

Kako stoji u tužbi, Crtalić je 11. veljače prošle godine na svom facebook profilu napisao \"Što se tiče Galerije Striegl, Pintarić ju je prodao austrijskoj banci za 10 milijuna kuna i ta lova namijenjena za preuređenje drugog prostora u galeriju, ta lova je nestala\".

\"Ne sjećam se tog teksta\"

Takav tekst i naknadni komentari, objasnili su na ročištu tužitelj Dinko Pintarić, inače sisački gradonačelnik i njegov odvjetnik Dragan Crnković, daju naslutiti da je novac potrošen nezakonito za drugu namjenu ili da je ukraden, što nije točno.

– Ne sjećam se da sam ikada to napisao, a takav tekst nisam uspio pronaći. Osim toga, Dinko Pintarić nije moj facebook prijatelj, pa ne znam kako je došao do takvog teksta. Ne osjećam se krivim - rekao je Crtalić.

Predloženi novi svjedoci

Braniteljica okrivljenog Lidija Horvat za svjedoka je predložila gradsku vijećnicu Kristinu Ikić Baniček, koja navodno nije dobila odgovor na vijećničko pitanje kuda je otišao novac.

Sud će od Grada Siska zatražiti dokumentaciju o prodaji Galerije Striegl i utrošku novca.

Komentara 5

IN
inocent
12:30 23.05.2012.

Sve što se događa u ruševinama nekad snažnog gospodarskog grada posljedica je primitivizma i sitnozube politike. No, iduće godine su izbori za gradsko vijeće,a valjda godinu kasnije izbori za gradonačelnika. Pa, poštovani sugrađani, to će biti prilika da izaberemo novee ljude, ne nasjedajući kvaziideološkim urlicima i talambasima, koji su dosad bili zavjesa ispod koje su se provukli \"vijećnici\",i gradonačelnici , župani itd. itd. Valjda ćemo do tada nekako preživjeti.

TN
tamo-neka
15:22 23.05.2012.

...run, run - but you can\'t hide, pintariću! ...hahahaha!!!!

SV
sven222
10:47 24.05.2012.

molio bi DORH a i ostale institucije koje to trebaju raditi zašto je Pintarić pogodovao porodici KLAIĆ i prodao zelenu površinu,prenamjenivši u građevinsko da ne moraju rušiti pola restorana koji su bili nadogradili na gradsku zelenu površinu..dobili su rješenje za rušenje i onda se po odluci gradonačelnika proda malo više od 2000 m2 zemlje????????????????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije