Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Digitalizacija U Međimurskoj i Varaždinskoj županiji isključen analogni signal

Studenti pomažu starijim osobama spojiti prijamnike

Receiveri
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
03.03.2010.
u 11:25

- Kupio sam prijamnik za 249 kuna za osnovne programe. Nisam sretan s tim izdatkom, ali nisu nam dali previše izbora, kaže kupac Z. Medlobi.

– Kupio sam digitalni prijamnik, ali ne mogu ga uključiti jer je televizor star 20 godina i nema “scart ulaz”. Zar sad moram kupiti novi televizor? – jedno je od pitanja kupaca na besplatni telefon 0800 112011, na koji sve češće zovu i građani iz sjeverozapadnih županija koje su noćas prešle na digitalni televizijski signal. Osim telefona, građanima su na raspolaganju i studenti, njih četrdesetero.

Pomoć 40 studenata

Državni tajnik za e-Hrvatsku Igor Lučić i međimurski župan Ivan Perhoč predstavili su u Međimurskom veleučilištu projekt pomoći starijim i nemoćnim građanima. S obzirom na to da je isključen analogni televizijski odašiljač na Ivanščici, pri prelasku na novi način emitiranja moglo bi biti problema u kućanstvima koja nisu na vrijeme nabavila digitalne prijamnike.

Središnji državni ured za e-Hrvatsku i Međimursko veleučilište uz podršku Međimurske županije formirao je stoga tim od 40 studenata računarstva koji će u prvom tjednu pomagati onima koji ne budu znali spojiti nove uređaje. Sve uređaje koje su kupili za prijam digitalnog televizijskog programa instalirat će im besplatno!

– Međimurska županija jedina se na taj način uključila u ovaj projekt. U interesu je svih naših građana da budu kvalitetno, pravodobno i objektivno informirani, a digitalna televizija velik je korak prema tome – naglasio je župan Ivan Perhoč.

Prema riječima državnog tajnika Igora Lučića, od danas je dostupno sedam televizijskih programa, među kojima su i programi Čakovečke i Varaždinske televizije.


Gužve u dućanima


– Korisnici kabelske televizije, njih oko 6500, ne moraju kupovati prijamnike jer će i dalje moći gledati 35 programa – kaže direktor KDS-a Zdravko Pfeifer.

U trgovinama tehničkom robom proteklih su dana vladale gužve, a trgovci jedva da stignu zbrojiti koliko su recievera prodali.  

– Kupio sam prijamnik za 249 kuna, za osnovne programe. Nisam baš sretan s tim izdatkom, ali nisu nam dali izbora – kaže Zoran Medlobi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije