Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novosti u kurikulu
Povratak na članak

'Strukovnjaci' će učiti izravno kod poslodavaca

Uz praktičan rad kod poslodavaca učenici će tajne svog zanimanja svladavati u moderno opremljenim centrima kompetencija

Komentari 5

SD
sdpesticid
22:07 04.07.2018.

70 godina vam je trebalo za shvatiti kako je teorija bez praktičnog rada nula.. 70 godina..

VL
ST
stefj
21:38 04.07.2018.

Nije loše ta ideja o praksama u poduzećima strukovnim školama, samo nikako ne slati na prakse u državna i javna poduzeća. Ako se to napravi onda je to totalno kontraproduktivno, mada je to teško izbjeći jer su svi giganti u državnom vlasništvu... Što mogu tamo naučiti? Kako izbjeći posao, odgovornost, kako uspjeti kroz negativnu selekciju, osnove korupcije i sl. To nam stvarno ne treba, da iz škole izlaze uhljebnici-pripravnici... Sjećam se toga u komunizmu, bila je to Šuvarova reforma. U strukovnoj srednjoj školi tjedan dana nastave, tjedan dana prakse u poduzećima + ljetna praksa i još svašta. Jedino što sam naučio je da u ormarić stane nevjerojatna količina alkohola, kako se peče rakija, kuha grah. Vidio sam kako se u birtiji pripremaju za navalu radne snage na 0.3 štok i kavu, kako se raznim tehnikama glumi trijeznost. Opet, s druge strane, u administraciji sam vidio nevjerojatnu količinu nošenja papira, prepisivanja jednog te istog tisuću puta...

VL
LU
Lujo123
20:25 04.07.2018.

znači u Njemačkoj i Irskoj?!

VL
DH
dalibor.hren
21:58 04.07.2018.

Svi govore kako će biti za nekojiko godina!? Mene zanima hoću li sutra u kontejneru pronaći malo kruha i kost za juhu!!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.