Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ENERGETIKA

Što će biti s TE Plomin: Otkrivamo koje će sirovine koristiti umjesto ugljena

30.05.2022.
u 09:33

Izbor najboljih tehnika za vraćanje u pogon ugaslog bloka A jedine naše termoelektrane na ugljen dobio je hrvatsko-njemački konzorcij tvrtke Kemokop i Goudini International Advisory

Komentara 3

TO
tolitol
09:40 30.05.2022.

Dobro je da se jedan takav onečišćivač zatvara. No nadam se da ga se ne zamjenjuje novim onečišćivačem jer ni plin nije ekološki "čist". Iako su skupe, Hrvatska bi ozbiljno trebala početi razmišljati o izgradnji nuklearke.

TO
TORQUEMADA
04:55 01.06.2022.

Nema tu sreće, taj mastodont uništio je zdravlje lokalnom stanovništvu, raselio Plomince i uništio okoliš. Sumnjam da je proizveo struje u isplativim količinama uzme li se u obzir koliko već stoji izvan funkcije i pribrojimo li tome troškove liječenja i zagađenje usjeva. Obližnje Čepić-polje nije moglo zaživjeti kao riječki povrtlarnik i agrokonglomerat i zbog blizine ovakvog zagađivača, unatoč Mussolinijevim naporima u isušivanju malaričnih močvarnih područja u zaleđu Učke, uspješnom sustavu odvodnje koji funkcionira i danas.

Avatar Payback
Payback
10:26 30.05.2022.

Bolje da su kuće velikim djelom decentralno neovisne s fotonaponskim topla voda na sunce....a vjetra u jesen i zimi imamo isti dosta.nisu nuklearne elektrane rješenje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?