Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ribari na meti

Struganjem morskog dna ogorčili francusku javnost!

ribari
DW screenshot
10.03.2014.
u 08:15

Javnost vrši sve veći pritisak na ribare kako bi na tanjurima ubuduće završavale samo ribe iz priobalnog pojasa. Protestiraju i aktivisti za zaštitu prirode

Francuskoj prijeti velika ekološka katastrofa. Za nju su krivi ribari koji uz pomoć kočarica i ogromnih mreža ribu love u morskim dubinama. I za sobom ostavljaju pustoš - stružu morsko dno čime ugrožavaju endemske koraljne grebene u Atlantskom oceanu. 

Javnost vrši sve veći pritisak na ribare kako bi na tanjurima ubuduće završavale samo ribe iz priobalnog pojasa. I aktivisti za zaštitu prirode protestiraju, ali za sada bez većeg učinka.

Naša je ekipa otišla u Lorient na obali Atlantika i na licu mjesta shvatila zbog čega priroda i ribe u ovom slučaju nemaju nikakvih šansi. Francuska riblja industrija je jednostavno previše moćna.

>>Zabrane li nam ribarenje, to je kao da katoliku ne daju poći u crkvu!

Komentara 1

Avatar Plantago
Plantago
11:35 10.03.2014.

U Jadranu je isto, samo malo u manjim dimenzijama. Sa ribolova treba potpuno preći na uzgoj , kao što smo odavno prešli sa lova na farme, ili barem velike dijelove akvatorija proglasiti trajnim zabranjenim zonama. Otkad su Novozelanđani to napravili, znatno su povećali prinose.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije