Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Koprić
Povratak na članak

Stručnjak protiv izmjena zakona: 'Načelnici i župani prerastaju u božanstva'

"Predložena zakonska izmjena je štetna i treba ju u cijelosti odbiti. Bilo bi bolje da se ništa nije radilo, nego što se pokušava isforsirati ovakav zakon", ističe Koprić

Komentari 6

Avatar Moodleen
Moodleen
14:28 23.09.2017.

"Stručnjak" bi najrađe da se ukinu načelnici i župani, pa da se sve odluke donose na centralnom komitetu. Nebu išlo! Bolje je ukinuti Vladu RH, pogotovo Sabor, u kojem sjede pravomoćno osuđeni kriminalci, slučajevi za psihijatre itd. Lokalnoj upravi ii samoupravi treba dati puno više ovlasti, pogotovo da raspolažu sa novcem koji je na tom području ostvaren, a ne da moraju moljakati za svoj novac razne ministre, pa ako nisu iz iste stranke, zaboravi... Jedino apsolutna autonomnost može činiti dobro stanovnicima pojedinih područja, pa ako njihov izabrani dužnosnik dobro ne radi, na sljedećim izborima ne prolazi.

VL
DU
Deleted user
10:31 23.09.2017.

Top top tema, članak uredno preuzet od Hine ali brzinski forvardiran u zakutke vijesti, dok na naslovnici kao bitno stoje Sliškovo ubojstvo,teorije zavjere, izbornik nogometne reprezentacije... Dok se preganjamo s pločama i pozdravima, neprimjetno će u primjenu ući jedan takav štetan zakon... neprimjetan, uz malu pomoć (i) Večernjaka... najbolje ukinuti i demokraciju, samo smeta, iziskuje financijski trošak i gubitak vremena na nepotrebne procedure... tko je taj Lovro Kušćević, nekakva mračna intelektualistička varijanta Glasnovića?

VL
OS
osica
17:47 23.09.2017.

"svaki sa svojim uhljebima. Ne talasaj" " Demokraija zabetonirana " i nitko se ne buni ni lijevi, ni desni ni srednji, ni.......... Zacementirali pozicije i malo na smjenu svake četiri godine "tko bi doli sad je gori " i nikom i nikom ništa, osim ovom jadnom narodu " država , to sam ja " ajde, mladi sposobni van ostali koji imate pajdaše u strankama čekajte , doći ćete i vi na red, samo budite odani " na liniji , yes gazda"

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
10:22 23.09.2017.

Načelnici smanjite prirez malim poduzetnicima ako želite više poduzetnika i manje socijale. Dalićka je dala svoj doprinos (porez malim poduzetnicima je 12%). Uz prirez do 6% isplativije je u Hrvatskoj biti (raditi kao) mali poduzetnik nego ići u zapadne zemlje EU-a.

VL
PA
Panemetcircenses
13:00 23.09.2017.

Pozdrav, ako Vas zanima ovaj članak (a posebno ako dulje vremena niste glasali) molim Vas da popunite sljedeću anketu koju provodim u svrhu izrade doktorskog rada, a tiče se stranačke preferencije punoljetnih građana RH. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfT2W17Ac_vdLo3LIQVixnUul-HFD25awXZL3JeHm7Wr-fcEQ/viewform?usp=sf_link Unaprijed puno hvala!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.