Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mogući izlaz
Povratak na članak

Stručnjaci o poskupljenju energenata: Štern otkriva koje rješenje je bolje od trenutnih mjera

Potrebna je jedna vrsta nacionalizacije upotrebne vrijednosti Rafinerije Rijeka, uz ukidanje formule koji se oslanja na cijene nafte u Sredozemlju. Ionako će te nafte biti sve manje, a njezina cijena bit će sve veća – govori Štern, koji smatra da je bolje da država subvencionira gubitke u Ini umjesto da gubitke trpi cijelo gospodarstvo zbog Inine profitabilnosti.

Komentari 13

Avatar kastanjer2
kastanjer2
11:04 22.06.2022.

Nafta je strateški resurs. Treba ukinuti embargo na naftu iz Rusije. A to kompenzirati slanjem pravog zapadnog oružja u Ukrajinu kao što su tenkovi Leopard 2 i Challenger 2, eurofighter zrakoplov, patriot PZO i slične stavari. Sve što sam nabrojao i ono što nisam ide na naftu. Samo oružje može zaustaviti rat u Ukrajini, nikakve sankcije to ne mogu.

VL
Avatar neugodan
neugodan
10:23 22.06.2022.

Prevara. Rafinerija uzme tanker od 250.000 tona i ima kaj raditi mjesec dana. Teza da se cijene vrte iz dana u dan radi toga ne drzi vodu. Pljacka.

VL
DQ
Dq
10:50 22.06.2022.

Veliki igrači nisu dostupni sitnim državama , pa ih se ne može osuditi za ratno profiterstvo ili direktno protudržavno djelovanje dizanjem cijena osnovnih energenata.

VL
Avatar Drpimir Kradezejčić
Drpimir Kradezejčić
10:24 22.06.2022.

Baš me zanima kakvi bi mu bili prijedlozi da je on direktor Ine. Ina je kompanija koja posluje na tržištu, čijim dionicama se trguje na burzi a posjeduju ih i mirovinski fondovi. Zanimljivo kako zaziva intervencionizam kao lijek a nitko ne spominje politički intervencionizam koji je zapravo uzrok problema s inflacijom i cijenom energenata. Cijela situacija je umjetno stvorena pogrešnim političkim odlukama i produbljuje se lančano novim pogreškama.

VL
TA
Tajg
09:55 22.06.2022.

To mlaćenje slamom ne bi bilo kod Tita. Bile su jeftine banane i nafta, pitalo nas je što. A sada smo zadnja rupa na svirali EU.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.