Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinio samoubojstvo

Stravičan i kaotičan prizor: Ubio šestero odraslih i dvoje male djece

Edmonton ubojstvo Kanada
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
31.12.2014.
u 09:41

Sedam žrtava bezumnog ubilačkog napada, uključujući i dvoje djece, pronađeno je u kući u Edmontonu

Sumnja se da je muškarac, kojega je njegova obitelj opisala kao "depresivnog i rastrojenog", ubio osam ljudi prije nego je počinio samoubojstvo, izvijestila je policija iz kanadskog Edmontona, piše CNN.

Sedam žrtava bezumnog ubilačkog napada, uključujući i dvoje djece, pronađeno je u kući u Edmontonu, kazao je šef policije Edmontona Ron Knecht. Sumnjaju da muškarac nije ubijao nasumce te sumnjaju da je motiv ubojstva obiteljske prirode. Ovo je najgori masovni zločin od 1956. godine, kada je ubijeno šestero ljudi, u kanadskom gradu u kojem živi 812 tisuća ljudi. Dosad su policajci identificirali jednu žrtvu, 37-godišnju Cyndi Duong. Knecht je potvrdio povezanost svih žrtava.

"Bio je to stravičan i kaotičan prizor"

Policajci su prvo, oko 19 sati u ponedjeljak, reagirali na poziv u kojem su ih obavijestili o pucnjavi, a u kući su pronašli mrtvu ženu. Oko 20.30 sati, u telefonskom pozivu zatraženo je od policije da provjeri muškarca u kući u Edmontonu. – Prema riječima obitelji, muškarac je djelovao depresivno i preemotivno. Zaključili su da bi mogao počiniti samoubojstvo – rekao je Knecht.

Policajcima u toj kući nitko nije odgovarao na pozive te im ništa nije bilo sumnjivo. U utorak je policija je dobila više informacija te su se vratili u kuću i pronašli sedam mrtvih ljudi, tri odrasle žene, dvojicu odraslih muškaraca te dječaka i djevojčicu. Bio je to stravičan i kaotičan prizor, kazali su šefu policije policajci koji su prvi stigli u kuću.  

Blizu restorana nedaleko Edmontona viđen je crni automobil koji su istražitelji povezali s prvim ubojstvom. U restoranu su pronašli mrtvog muškarca za kojeg sumnjaju da je pištoljem počinio samoubojstvo. Kazali su da je to muškarac za kojeg je obitelj bila zabrinuta zbog njegova stanja noć ranije. – To je bezumno masovno ubojstvo – kazao je Knecht i potvrdio da su ubijena "vrlo mala djeca".

>>Dvogodišnji dječak slučajno iz kolica ubio majku u trgovini

>>Policija potvrdila: Osmero djece na smrt je izbola majka

Komentara 1

TH
thekurcula
11:54 31.12.2014.

Neverovatno! A tako lepo uređeno selo, ne bi čovek očekivao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije