Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA TEŠKE OZLJEDE

Strava u BiH: Vlasnik hotela premlatio ženu (28) jer je tražila plaću, građani izašli na ulice

Jablanica: Prosvjed u znak podrške pretučenoj radnici Enisi Klepo
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
1/5
09.08.2023.
u 22:25

Prošloga tjedna vlasnik hotela Jablanica Amir Džafić je teško pretukao mlađu ženu Enisu Klepo nakon što je od njega tražila isplatu plaće. Nanesene su joj teže ozljede u predjelu glave

Više od tisuću građana okupilo se u srijedu popodne u Jablanici, gradiću u sjevernome dijelu Hercegovine kako bi prosvjedovali protiv premlaćivanja 28-godišnje žene koja je postala žrtva vlasnika hotela u kojemu je radila i simbolom otpora protiv nasilja nad ženama.  

 Prošloga tjedna vlasnik hotela Jablanica Amir Džafić je teško pretukao mlađu ženu Enisu Klepo nakon što je od njega tražila isplatu plaće. Nanesene su joj teže ozljede u predjelu glave. Mlada žena je odlučila o tome javno progovoriti te brzo postala simbol otpora prema nasilju. 

Na prosvjedu u njegovoj Jablanici brojni okupljeni su istaknuli transparente s porukama potpore Enisi Klepo. Građani su tijekom prosvjeda blokirali i središnju prometnicu koja iz Sarajeva vodi prema Mostaru. Potporu mladoj ženi su pružili brojni aktivisti, a na prosvjedu je bio i federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić, te Muriz Memić, otac mladića Dženana Memića čije je ubojstvo prikrivalo više dužnosnika.

POVEZANI ČLANCI:

U predstavljenim zahtjevima predstavnici nevladinih organizacija zatražili su žurno procesuiranje nasilja nad Enisom Klepo. Zatražili su i pooštravanje kazni za počinitelja nasilja nad ženama. 

>> VIDEO Zadarski vatrogasci prosvjedovali zbog niskih plaća

Komentara 1

Avatar Lima-Zagreb
Lima-Zagreb
15:57 12.08.2023.

Koja drskost od zenske, ta bi i radila i placu?!…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije