Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stranka s Imenom i Prezimenom

Formirali povjerenstvo za sastavljanje izbornih lista, članovi postavljeni na posljednja mjesta

U HND-u održana konferencija za medije Stranke s Imenom i Prezimenom
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
10.05.2020.
u 10:22

Prva tri kandidata koja su postavljena na četrnaesta mjesta u svojim izbornim jedinicama su Ante Pranić, Marko Jelić i Andrea Gross Bošković.

Stranka s Imenom i Prezimenom formirala je Povjerenstvo za sastavljanje izbornih lista za predstojeće parlamentarne izbore na čijem je čelu Ivan Kovačić. Ovo tijelo će biti sastavljeno od svih kandidata koji će biti na posljednjem, četrnaestom mjestu u svojim izbornim jedinicama te od potpredsjednika stranke koji neće biti na izbornim listama, priopćili su.

Prva tri kandidata koja su postavljena na četrnaesta mjesta u svojim izbornim jedinicama su Ante Pranić, Marko Jelić i Andrea Gross Bošković.

Ante Pranić kao saborski zastupnik i gradonačelnik Vrgorca neformalni je inicijator okupljanja osoba s imenom i prezimenom za predstojeće parlamentarne izbore na zajedničkoj listi. Nakon što je izabran za gradonačelnika Vrgorca vraća milijunske dugove koje je ostavila prethodna administracija te radi reorganizaciju svih gradskih službi.

Smanjio je broj zaposlenika gradske uprave za 25 posto.

U okviru mjera za stabiliziranje gradskih financija gradska uprava na čelu s Pranićem 18 mjeseci primala minimalnu plaću. Prvi je uveo ocjenjivanje gradskih službenika od strane građana te uveo isplatu nagrade za najistaknutije djelatnike gradske uprave.

Prvi je uveo e-tržnicu na kojoj lokalni poljoprivredni proizvođači prodaju svoje proizvode koji danas nose oznaku Vrgorac Quality. U gospodarsku zonu koja je zjapila prazna, grad Vrgorac je u mandatu Ante Pranića privukao 250 milijuna kuna investicija. Uveo je program Solar city kao model energetske tranzicije grada.

Marko Jelić, gradonačelnik Knina, bio je jedno od najvećih iznenađenja na posljednjim lokalnim izborima, pobijedivši u dotad nedodirljivoj utvrdi HDZ-a. U ovoj osjetljivoj sredini, Jelić je u kratkom roku stabilizirao gradske financije te relaksirao međunacionalne odnose na način da je u Kninu dokinuta praksa negativne selekcije i stranačkog kadroviranja.

Bez obzira na nacionalnu, vjersku ili ideološku pripadnost, danas Kninom upravljaju ljudi koji su najbolji u svojim profesionalnim područjima. Posebno se ističe projekt zbrinjavanja otpada u koji je uloženo 18 milijuna kuna što Knin svrstava u gradove koji se najbrže razvijaju u ovom segmentu. Također, u mandatu gradonačelnika Jelića u poduzetništvo i u udruge koje djeluju na području ovog grada iz EU fondova uloženo je 40 milijuna kuna.

Andrea Gross Bošković, diplomirala je prehrambenu tehnologiju i biotehnologiju, bivša je ravnateljica Hrvatske agencije za hranu. Tijekom svojeg mandata bila je voditeljica istraživanja o nejednakim praksama u zemljama Europske unije, koje je u svojem
eurozastupničkom mandatu promicala Biljana Borzan.

Na prvom javnom predstavljanju, koje se zbog korone pretvorilo i u zasad jedino, stranka s Imenom i Prezimenom je u Zagrebu 11. ožujka ove godine predstavila svoje prve adute za predstojeće parlamentarne izbore, a sada tri od tada šest predstavljenih osoba zauzimaju posljednja mjesta na listama u svojim izbornim jedinicama. Postavljajući svoje kandidacijske adute na posljednja mjesta i gradeći liste od zadnjeg mjesta prema prvom tako da o njima odlučuju oni zadnji stranka s Imenom i Prezimenom uvodi neke nedokučive standarde u hrvatskoj politici za koje klasične stranke nisu sposobne. Ako su inicijatori stranke s Imenom i Prezimenom na posljednjim mjestima, tko će se naći na prvim?

Uz Ivana Kovačića kao predsjednika stranke s Imenom i Prezimenom u Povjerenstvu za sastavljanje izbornih lista je i troje potpredsjednika Mirela Mihić Muha, Ani Pijevac i Saša Horvath. Nitko od njih, prema prethodnom dogovoru, neće ni biti na izbornim listama kako bi nepristrano mogli odlučivati o svim kandidatima koji će dati svoja imena i prezimena za izborne liste ove, kako su je definirali, tehničke stranke za potporu najboljima, stoji u priopćenju Strane s Imenom i Prezimenom.

Komentara 5

RZ
Rocky.Zg
15:29 10.05.2020.

Mladi, pošteni, sposobni. Svaka čast

ZE
Zelenizmaj
12:36 10.05.2020.

Bravo! To je početak promjena 👍

Avatar airbizz
airbizz
14:08 10.05.2020.

do sada su projekti ivice relkovića uvijek surađivali/koalirali s hdz-om.grozd,hrast,u ime obitelji,most.da li će protesni glasovi ponovo završiti kao potpora hdz politici ili je peta sreća?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije