Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjeverno more
Povratak na članak

Strah od Rusije: NATO pokrenuo jednu od najvećih protupodmorničkih vježbi u povijesti

13 brodova i četiri podmornice sudjeluju u godišnjoj vježbi "Dynamic Mongoose"

Komentari 30

AN
anticenzura
10:09 05.05.2015.

Americki politolog Daniel McAdams se ovih dana izderao na NATO masineriju, i rekao im da prestanu fantazirati, izazivati i zastrasivati narod s Ruskom invazijom, i optuzio ih da lazu da Rusija ugrozava stabilnost granica NATO, rekao im je da su njihove fantastikerije lazne i neutemeljene, jer se upravo oni sire prema ruskim granicama, a ne obrnuto. Svaka mu cast, i ovakvih je sve vise i vise u Americi, i po citavoj EU, i pametnije im je da prestanu huskati narod, jer ce se rulja okrenuti protiv njih nastave li se baviti ratnohuskackom politikom i tjerati narode u rat.

VL
Avatar Navrdeda
Navrdeda
09:53 05.05.2015.

Oligarsi podržali Putina, panika u Londonu: Neverovatnih 356 milijardi dolara vraća se u Rusiju.................The Times pоvоdоm „оdlаskа Rusа“ pišе: „Ruski kаpitаl је pоčео dа nаpuštа Britаniјu јоš prоšlе gоdinе, nаkоn štо је ukrајinskа krizа zа sоbоm pоvuklа uvоđеnjе sаnkciја. Stvаri su sе sаmо pоgоršаlе kаdа је prеdsеdnik Putin u dеcеmbru zаtrаžiо оd svојih оligаrhа dа nоvаc vrаtе u zеmlјu“ Britanski mеdiјi pоčinju dа „plаču“ zbоg оdlаskа ruskоg kаpitаlа iz Lоndоnа i njеgоvih bаnаkа. Uticајni The Times је оbјаviо dа su strаni invеstitоri, mеđu kојimа је nајvišе Rusа, tоkоm prоtеklih 15 mеsеci iz Vеlikе Britаniје pоvukli 356 miliјаrdi dоlаrа. Isti list је, čаk, оbјаviо dа tоliki оdliv kаpitаlа pоčinjе dа dоvоdi u pitаnjе pоziciје britаnskе funtе. Мајk Hаuеl, izvršni dirеktоr CrossBorder Capital, izјаviо је оvim pоvоdоm: „Nоvаc, nеmа sumnjе, bеži оd funtе. Јоš niје јаsnо štа prеtеžе: ili britаnski invеstitоri žеlе dа ulаžu u inоstrаnе аktivе ili strаni invеstitоri pоčinju dа nаpuštајu Vеliku Britаniјu“. CrossBorder nе rеgistruје kudа оdlаzi niti оtkudа dоlаzi nоvаc. Sаmо fiksirа: čisti оdliv i čisti priliv kаpitаlа. Nјеn bоs, uprkоs tоmе, iznоsi prеtpоstаvku: „U pоzаdini su nајvеrоvаtniје Rusiја i Ukrајinа, strаhоvаnjа kоја је pоrоdiо јоš škоtski rеfеrеndum о nеzаvisnоsti, plus nејаsnоćе pоvоdоm izbоrа u sаmој Britаniјi“. Sајmоn Pеk iz Royal Bank of Scotland vеruје dа sе u dоbrој mеri rаdi о rеаkciјi nа mоguću izbоrnu pоbеdu lаburistа kојi ćе držаvе gugоvе pоvеčаti zа 20 miliјаrdi funti. The Times је pоvоdоm „оdlаskа Rusа“ nаpisао: „Ruski kаpitаl је pоčео dа nаpuštа Britаniјu јоš prоšlе gоdinе, nаkоn štо је ukrајinskа krizа zа sоbоm pоvuklа uvоđеnjе sаnkciја. Stvаri su sе sаmо pоgоršаlе kаdа је prеdsеdnik Putin u dеcеmbru zаtrаžiо оd svојih оligаrhа dа nоvаc vrаtе u zеmlјu“.

VL
Avatar nekakav
nekakav
11:02 05.05.2015.

znači, svaka od ovih 10 država je dala jedan brod, vjerojatno najveći, jer se radi o najopasnijem moru na svijetu zbog visokih valova, a 4 države su dodale i po podmornicu. i to je kao najveća podmornička vježba... a rusus svake godine izvede bar jednu takvu u barentsovom moru. kad je kursk imao nesreću, takvih brodova je bilo na desetke. pa nisu zapadni mediji dizali halabuku kao sada.

VL
Avatar Abcd....
Abcd....
11:32 05.05.2015.

Kada Rusija izvodi vjezbu onda je provokacija, a kada NATO izvodi isto to onda je "vjezba"? Hahaha. Faks iz Buzina nema da ne stigne sto treba napisati :)

VL
ZB
zbuniceva
11:55 05.05.2015.

Ne projde dan da nas Hrvate ne uveseljavaju mediji vijestima o skorom Velikom ratu i preventivnom napadu slobodnog svijeta i Nato saveznika protiv Rusije koja se svakim danom sve više sprema u tajnosti iznenada napasti Europu.

VL
MI
Milutin
11:51 05.05.2015.

a ko koga tu vezba?

VL
Avatar d-ano
d-ano
15:06 05.05.2015.

pa jeftinije im je da sjednu s njim popiju kavu i dogovore se,,,,,,,,,

VL
Avatar Alfons_x
Alfons_x
21:32 05.05.2015.

hehe ma kakve vježbe. Pokušavaju pronaći "fantomsku" podmornicu, od sramote ne mogu priznati kako su nemoćni pa organizirali vježbu da skupa sa jenkijima i ostalima pod izlikom vježbe probaju naći "duh" podmornicu:) Jedna takva se pojavila u blizini američkog nosača kada se odlučivalo o napadu na Siriju, odmah su jenkiji odustali od te ideje i osnovali isil da pokuša odraditi prljavi posao u Siriji i okolici. Do danas im nije jasno kako je ta podmornica prošla Giblartar nakrcan svim mogućim senzorima i uspjela doći tako blizu nosača.

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
18:11 05.05.2015.

Nema nikakvog straha pa Rusi imaju samo naftu i plin, od cega se treba veliki NATO strasiti.

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
14:19 05.05.2015.

Mungosi (Mondgoose) si su poznate podvodne zivotinje tako da vjerujem u potpuni uspjeh te vjezbe, slicno kao sto su Svedjani i Finci nedavno bez ikakvih problema (ha, ha, ha...) pronasli "Ruske podmornice" koje ih jako uznemiriju i zadavaju im nocne more, posebno znajuci da Rusi nista ne proizvode jer imaju samo naftu i plin.

VL
LA
LANA555
14:44 05.05.2015.

Bice rata kazu svi a ja cu umrjeti od ljubavi

VL
Avatar antonija17
antonija17
22:56 05.05.2015.

HeHeHe Ameri gurnuli ukrainu u propast tako da ovi dobro zarade od evropljana. Sto se ima evropa bojat rusije ako joj ne prijetis jedino ako je isprovociras. Nisu ni rusi crni davo s kojima se nemoze suradivat. Mislim da amere brine to sto nemogu rasparcat rusiju tako da ostanu jedina sila tako da joj kasnije svatko guzu brise.

VL
RM
rmd3
08:52 06.05.2015.

hehe NATO saveznici se boje jednog Rusa a ovih ima kolko? 20 drzava ,pa u tom NATO u su same curice, "pravi borci "su njima njihovi mediji tu su najjači kad siju strah i laži preko svojih proppagadnih medija.Niti Rus želi rat, dok ovakvi zapadno orijentirani mediji pišu: Češka se boji Rusa,Švedska se boji rusa,Finska se boji Rusa,Estonija se boji Rusa ja se bojim Amera,židova i EVropske žabokrečine i nebojim se Rusa .Zna se ko ratuje cijelo stoljeće i okupira druge drzave zbog nafte i energije di je vaš Amer doniju demokraciju igdje?samo razaranje i ljudsku patnju proizvodi te svoje terorističke ogranke za zastrašivanje svijeta jer morate mu opravdavat sva ulaganja i ratove svojim laganjima u medijima,ove medije dozivljavam ko nekakav tisak koji opravdava svaki američki napad na neciju slobodu pod krinkom demokracije jad i bijeda novinarstva.

VL
DU
Deleted user
20:28 05.05.2015.

Kad Rusija kihne, SAD se prehladi, a Europa dobije upalu pluća. Tek sad, sa svojih gotovo 50 godina starosti, sam u stanju spoznati koliko je velika i moćna Rusija.

VL
Avatar antonija17
antonija17
23:02 05.05.2015.

Ako bi se realno gledalo rusija nemoze evropi nista da dode do rata tu evropljani dobivaju i bez amera. Jedina stvar sto brine da rusi iz nemoci potegnu za atomskim oruzijem. Tad su sve strane u Banani.

VL
Avatar delminium
delminium
18:13 05.05.2015.

rusija je kao čardak ni na nebu ni na zemlji

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.