Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arahnofobija
Povratak na članak

Evo zašto se neki od nas boje pauka

Znanstvenici s Bernard Collegea proveli su eksperiment u kojem su sudionici na zaslonu računala gledali apstraktne oblike među kojima su bile skriveni slike koje izazivaju strah i otkrili da ljude više od ičega što je bilo prikazano straši slika pauka.

Komentari 4

PL
Placid
11:55 10.04.2015.

I svaka osoba koja pati od arahnofobije ovaj članak ne može pročitati i pobjeći će s portala jer NE može ni vidjeti pauka, a kamoli ga gledati. Dajte razmislite malo.

VL
Avatar wratnik
wratnik
12:03 10.04.2015.

velika glupost, pauk je koristan insekt, ako zelite imati cistu spavacu sobu od komaraca ili nekih drugih dosadnih insekata - udomite si u sobi jednog pauka.

VL
CI
cinkvici
16:02 10.04.2015.

Mere bit, ali ja se bojim popova lopova i naših glupih i pokvarenih te stalno napušenih političara a i cirkusanata iz sudstva!

VL
MX
Mister X
11:11 11.04.2015.

Za mene su ljudi sami krivi za sve i mnogo toga. Kod odgoja djeteta ako ga se upozna i objasni odnos prema životinjama i okolini nebi smio biti taj osjenčaj nepotrebnoga straha.. To mi izgleda isto tako kao dječje bojaznini bojim se ići u grad koga se bojiš vuka... Zna se postoji od 30.000 -40.000 vreta paukova kod nas u pojednim rijetkim krajevima takvoga izgleda ima jedan vrsta pauka koja se zove crna udovica i oprez od njega. Ne znači ako ide po podu da je opasan za bilo koga. Nadlje je perverzija da se čovjek te težine milion puta teži od pauka boji pauka ! Ali mu je mozak kako god veći od paukovoga jako jadan . Bojim se u šumi zima snjeg sam noć daleko od sela ne naoružan čopora gladnih vukova oko mene ... Bojim se u Africi sam nenaoružan ostavljenu preriji čopora gladnih hijena lavova to je realnije sagledavanje .Iako se bojim - ne bojim čovjeka koji je najveća potencijalna opasnost po život i zdravlje drugome u ratu da ne pričamo ! Sve ostalo je bojim se zmije zašto jer pojma nemam o njima i sl. Ne bojim se ni pčele ni ni čega što poznam i znam to ponašanje . Neki se boje miša više nego slona ! Bolesni fobićari ali zašto pitam se; nula edukacije .

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.