Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispred Sabora

Stožer u srijedu počinje prikupljan​je potpisa za objavu registara

stožer
Branimir Bradarić
20.01.2014.
u 13:51

Kada završimo sa akcijom vidjet ćemo koliko smo potpisa prikupili, tko je sve potpisao, a tko nije, rekao je predsjednik Stožera Tomislav Josić

Prema najavama iz stožera za obranu hrvatskog Vukovara njihovi aktivisti će u srijedu, 22 siječnja, ispred zgrade Sabora u Zagrebu započeti sa akcijom prikupljanja potpisa od strane saborskih zastupnika s ciljem pokretanja saborske rasprave procedure i donošenja odluke o objavi devet registara koji su, kako kažu, prvi korak prema lustraciji.

– Objavljen je registar branitelja čemu se nitko nije protivio. Sad i ministar Maras traži objavu registara tko je sve dobivao kredite od HABOR-a. Stoga ne vidimo razloga zašto se ne bi objavili i ovi registri. Dat ćemo im rok od 12 dana tijekom kojih će moći staviti svoj potpis. Na taj način nitko od njih neće moći reći da nije znao, nije stigao ili je iz nekoga razloga bio spriječen. Kada završimo sa akcijom vidjet ćemo koliko smo potpisa prikupili, tko je sve potpisao, a tko nije. O svemu ćemo javnost izvijestiti na konferenciji za novinare, rekao je predsjednik Stožera Tomislav Josić. Rečeno je i da se u provedbi inicijative pozivaju i na nacionalni interes i želju javnosti da sazna istinu koju sve političke stranke deklarativno ističu kao osnovu svoga rada kao i na pravednost koju su pojedini istaknuli kao svoje ključno geslo. Uz to pozivaju se i na pravo na pristup informacijama.

– Očekujemo da će oni od kojih tražimo pristanak za objavu navedenih registara dati svoj potpis i podržati na taj način ovu inicijativu. Razdvojimo žito od kukolja, zatvorimo knjigu nepoznate skrivene povijesti, neka moral, zakon i pravda budu zadovoljeni, navode iz Stožera čiji će čelnici narednih dana u Saboru razgovarati i sa zastupnicima iz redova HDZ-a, HSP. dr. Ante Starčević i HDSSB-a koji su ih pozvali da im pojasne razloge za objavu registara.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara traži objavu devet registara i to:

- svih koji su sudjelovali u pretvorbi i privatizaciji te u kojem svojstvu i kojim novčanim iznosom

-svih pripadnika  agresorske vojske državljana RH tijekom Domovinskog rata -svih protiv kojih u DORH-u postoje dokazni materijali i/ili svjedočanstva koja ih terete za zločine počinjene u Domovinskom ratu

-svih političara i državnih dužnosnika od 1991 do 2013 godine koji su mogli a nisu se uključili u obranu Hrvatske u Domovinskom ratu -svih koji se odazvali mobilizaciji u obrani Hrvatske u Domovinskom ratu -svih sudaca u RH koji su sudjelovali u političkim procesima u bivšoj SFRJ

-imena svih u rukovodnim strukturama tajnih službi bivše SFRJ, te imena onih koji su obavljali likvidacije

- svih kojima je omogućena zamjena portfelja dionica za dionice u portfelju HZMO-a -registar imovinskog stanja bivše KPH, a kasnije SDP-a, od 1988., 1989., 1990. i 1991. kao i novčano

– imovinske transakcije iz toga razdoblja.

Komentara 20

Avatar ambasadoor
ambasadoor
13:58 20.01.2014.

Istina je lijek za mnoge bolesti.

FO
Fortuna1980
14:40 20.01.2014.

Decki nema predaje! Ovo je potrebno da se suzbije jednom zauvjek taj jugodebilizam i da se vidi tko je u biti SDP ! Steta sto ljudi u hrvatskoj jos nisu uvidili tko im ponovo isprie mozak.. Rezolucija 1481 se mora provest u Hrvatskoj! Dosta je diskreditiranja domovinskog rata i nasih branitelja te nabacivanja lazi i falcificiranja nase davne i mlade povijesti!

DU
Deleted user
14:07 20.01.2014.

Bravo dečki! Ne odustajte! Makar borba trajala do sudnjega dana! Neka bude, tko osto, tko propo! Dosta je hrvatske šutnje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije