Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Stop masovnoj imigraciji"

Stotinjak Brođana prosvjedovalo protiv izbjegličkog kampa

prosvjed, slavonski brod
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/9
22.10.2015.
u 19:38

"Hranite migrante, Slavonci gladuju", "Brođanima parkovi, migrantima kampovi", "Mi smo Brod, a ne režim", "Ne zaboravimo Tomislava Salopeka" neki su od transparenata koje su nosili prosvjednici okupljeni oko Facebook-grupe "Stop imigrantima u Brodu"

Stotinjak Brođana okupilo se na prosvjednom skupu na glavnom gradskom trgu protiv izgradnje i otvaranja zimskoga tranzitnog izbjegličkog kampa u Slavonskom Brodu. "Hranite migrante, Slavonci gladuju", "Brođanima parkovi, migrantima kampovi", "Mi smo Brod, a ne režim", "Ne zaboravimo Tomislava Salopeka" neki su od transparenata koje su nosili prosvjednici okupljeni oko Facebook-grupe "Stop imigrantima u Brodu". Kao jedan od razloga naveli su i to što se na lokaciji kampa nalazi 40 tona amonijaka koji je prije nekoliko godina bio uzrok incidentu s curenjem te bi, ako opet procuri, cijeli grad mogao stradati.

Isto tako napominju i da se među izbjeglicama kriju teroristi, odnosno kako su oni rekli – diverzanti.

– Građani Slavonskog Broda trebaju sami odlučivati što će se događati u njihovu gradu. Nitko nije protiv izbjeglica i nemoćnih, ali ne mogu se dovoditi radno i vojno sposobni migranti u grad koji i bez toga ima puno siromašnih, a da nas građane nitko ništa ne pita – rekao je Mario Eržić. Prosvjednici kažu kako je odluku o otvaranju ilegalnog kampa na ovoj lokaciji Vlada donijela mimo svih pravnih procedura. Pitaju što će to značiti za Slavonski Brod, hoće li se dolazak izbjeglica ubrzati i povećati njihov broj? Kazali su kako ne žele da se njihov grad pretvori u imigrantski logor, a u njih i njihovu djecu uvuku strah i nesigurnost. Zatražili su žurnu obustavu svih radova na pripremi centra i otvaranje javne rasprave o tom problemu.

– Ovo je tek vrh ledenog brijega. Danas dolazi pet tisuća izbjeglica, sutra će ih biti dvostruko više, a dalje tko zna. Ja sam student i ovo je trebao biti studentski grad, a postao je hot-spot – rekao je jedan od organizatora prosvjeda Hrvoje Macan.

>> Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>> MUP reagirao na optužbe Slovenije: Primaju premalo izbjeglica pa zato sami traže bilo kakav prijelaz u njihovu državu

Komentara 69

MS
mare_split
20:20 22.10.2015.

Slavonija ... suza na suzu! Rat, poplave, bliskoistočni dezerteri-okupatori! Zoka, stani više! Narode ... odje ... te te buda ... letine! Izbori i onda lustracija i pročišćenje hrvatskog političkog 'korpusa' - to nam svima triba! Nakon toga će sve krenutiuti na bolje! Brođani, ne dajte se! ... Pitajte 'srpsku vladu' zna li koliko je u Brodu pobijeno dječice? ...

EU
eurobanana
20:54 22.10.2015.

Brodjani,,imete moju podrsku

DU
Deleted user
21:14 22.10.2015.

kako to da nije u liberalnoj istri ili varaždinu kamp !? u istri je i toplija zima nego u brodu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije