Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izrael širi ofenzivu

Izraelski ministar: Hamas radi genocid sam na sebi. Koriste žene i djecu kao štit

Gaza
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/14
20.07.2014.
u 14:07

U palestinsku enklavu poslano je još vojnika s novim naoružanje. Namjera je Izraela uništiti mrežu tunela koji vode iz Gaze i uhvatiti militante Hamasa.

Tešku su noć probdjeli stanovnici Gaze.

S izraelske strane šibali su projektili i kažu, bio je ovo najgori napad u zadnjih 13 dana.

Više stotina obitelji uzelo je samo najosnovnije i moralo napustiti svoje domove pod vatrom napada.

Uplakana djeca, izbezumljeni roditelji, nove su slike koje dolaze iz Palestine gdje je, navode tamošnji službenici, u posljednja dva tjedna poginulo najmanje 345 osoba, od kojih većinom civili. Diplomatskom rješenju ne nazire se ni početak. Izrael je danas naime najavio širenje ofenzive u pojasu Gaze.

U palestinsku enklavu poslano je još vojnika s novim naoružanje. Namjera je Izraela uništiti mrežu tunela koji vode iz Gaze i uhvatiti militante Hamasa.

- Pa oni izvode "samogenocid". Tjeraju žene i djecu da budu živi štit i na taj način žele izazvati sućut svijeta, komentirao je situaciju za Sky News izraelski ministar gospodarstva Naftali Bennett. Ono s kukavice i Izrael ima svako pravo braniti se, nastavio je dodajući:

- Hamas je taj koji postavlja rakete u domove civila, u njihove dnevne sobe, škole, dječje vrtiće. To je način na koji oni djeluju. Da Hamas ispaljuje projektile prema vašim domovima, što biste vi učinili? Zar biste samo stajali i čekali da vas pogode? Mi ne, mi se branimo.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

>>Metalnim palicama i zapaljivim predmetima zbog Gaze napali policiju u Parizu

>>'Formirali smo odred od 2000 žena koje će ratovati u suknjama'

Komentara 37

XA
xaron
16:21 20.07.2014.

Pa na ovoj istoj stranici je upravo objavljeno da su svi kršćani protjerani iz Mosula od strane islamista. Izraelci nisu ludi, dobro znaju da će se to isto i njima dogoditi ako popuste i jedan mm. Sad bi svi mii ko trebali stati na stranu Palestinaca, a ne na stranu kršćana , neće ići baš tako.

Avatar Prosenjak
Prosenjak
20:53 20.07.2014.

Ovo što govori izraelski ministar je 100% točno, jer oni su jednostavno takvi. pa sjetimo se samo njihove verzije ovdje prije 20-ak godina, Alije Izetbegovića, koji je doslovno rekao da njima nije bitno hoće li poginuti 200 ili 200 000 Muslimana, da je bitno samo ostvarenje ideološkog cilja. Ili činjenica kako je isti prodao Srebrenicu znajući da će Srbi izvršiti masovni zločin kao osvetu za zločine nad Srbima u Kravici, Bratuncu i Vlasenici, ili kako su sami sebe bombardirali po Mostaru, Zenici, Sarajevu i Tuzli, to je jednostavno njihov modus operandi. Oni svoje zločinačke planove nazovu "džihad" i onda sve koji poginu nazivaju mučenicima, a nije im strano ni oprati mozak maloj djeci kojima zatim opasavaju prsluke s bombama i šalju ih na civilne ciljeve uz priču kako ih u džanetu (islamska verzija raja) čeka 77 djevica koje su namjenjene samo njima. I tko onda može suditi Izraelcima ili bilo kome tko se suprostavi tom bezumlju?

KL
klasika
15:47 20.07.2014.

Muslimani u cijelom svijetu žive uglavnom za ubijanje i ratovanje. Za drugo ne žele znati. Kako mi, koji imamo iskustvo s njima možemo misliti da su baš u Izraelu oni nedužni?!? Ljudi su kratke pameti. Hrvati pogotovo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije