Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova međunarodna zabrinutost

Stoltenberg: NATO razmatra trajno povećanje vojnika na Kosovu da bi napetosti bile pod kontrolom

Sarajevo: Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto sastala se s generalnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/3
20.11.2023.
u 19:02

NATO je poslao stotine dodatnih snaga na Kosovo iz Velike Britanije i Rumunjske nakon što je sukob policije i naoružanih Srba pretvorio mirno selo Banjska na sjeveru Kosova u ratnu zonu 24. rujna

NATO razmatra trajno povećanje broja vojnika na Kosovu kako bi održao napetosti pod kontrolom, rekao je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg u ponedjeljak. NATO je poslao stotine dodatnih snaga na Kosovo iz Velike Britanije i Rumunjske nakon što je sukob policije i naoružanih Srba pretvorio mirno selo Banjska na sjeveru Kosova u ratnu zonu 24. rujna. 

"Sada razmatramo ima li potrebe za trajnim povećanjem kako bismo osigurali da ovo ne izmakne kontroli i da se ne stvori novi nasilni sukob na Kosovu ili u široj regiji", rekao je Stoltenberg novinarima u posjetu Kosovu. Nemiri u rujnu izazvali su novu međunarodnu zabrinutost glede stabilnosti na Kosovu, koje ima etničku albansku većinu i koje je proglasilo neovisnost od Srbije 2008. godine nakon gerilske pobune i intervencije NATO-a 1999. KFOR, mirovnu misiju NATO-a koja djeluje od 1999., čini više od 4500 vojnika iz 27 zemalja.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Vučić: 'Možete nas sve pobiti. Nikada nećemo priznati nezavisno Kosovo'

Ključne riječi

Komentara 4

HO
homofobic
20:16 20.11.2023.

Kontingent od 4,500 NATO vijnika nije macji kasalj ali kada im se pridruzilo 50-tak HOS-ovaca onda bi to bila trajna garancija da se srpcad nece usuditi niti prdnuti!

TU
tuzibaba
19:41 20.11.2023.

Drugim riječnikom NATO agresorska vojska povećava broj vojnika na teritoriju međunarodno priznate države kao podrška separatističkoj pokrajini. Šteta što nisu isto tako pošli pomoći Lugansku i Donjetsku kad su se htijeli odvojiti od Ukrajine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije