Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAH OD SUKOBA
Povratak na članak

Što znači famozni članak 5 NATO-a i kako se aktivira? Dosad je bio upotrijebljen samo jednom

U slučaju napada, napadnuta zemlja članica se treba obratiti NATO-u sa zahtjevom za pomoći i definirati kakvu pomoć treba

Komentari 17

EU
eurofil55
10:05 18.02.2024.

Ne postoji način da se vojno porazi nuklearna sila. Čak i ako je ekonomski uništite, i dalje je ona isto i ne možete joj ništa učiniti vojno a da i sebe ne uništite. Došli smo do toga da nam ljudidi koji su toga svjesni govore drugačije.

VL
NE
Neretva93
09:31 18.02.2024.

Čuvaj se i Bog će te čuvati!

VL
ZV
zvonc
10:46 18.02.2024.

Srećom na Jarunu se nije srušio neki stari ruski dron jer je morao preletit najmanje 700 km NATO-vog teritorija

VL
JA
jasmingalic85
10:41 18.02.2024.

Iako političari svakodnevno pozivaju na mir kad je u pitanju njihova agresija na suverenitet našeg novčanika (ružna i tužna kao ruska na Ukrajinu) tamo to ne žele niti pod razno.

VL
TR
tratincica68
10:44 18.02.2024.

Oces.napast ce nikad.

VL
MA
Madrac09
09:14 18.02.2024.

Dok se svi ukrainci koji su pobjegli iz Ukrajine i vozaju se Hrvatskom i EU u skupim autima, ne vrate u Ukrajinu i aktivno se uključe u obranu iste, Europa i Amarika ne bi trebale dati ni cent pomoći više.

VL
MA
malymoledo.
09:56 18.02.2024.

Amerika, Britanija, Rusija i Kina moraju sjesti za stol, i pod hitno rastakati toga monstruma od EU-ropske crne psihijatrije u konclogorima. Rastjerati one naciste gore u Briselu i procesuirati za teske zlocine protiv covjecnosti, i osvetiti njihove zrtve na kvavim prosvjedima sto gledamo godinama u Europi, od Pariza do Grcke, gdje sve gori u plamenu do nebesa. Zatim moraju rastakati toga monstruma i vratiti suverene drzave svojim suverenim narodima. Pogasiti im sve te korporacije LIDL i ostale, sto su okupirali Europu, samo ovaj - LIDL zauzima vise teritorija u metrima km/2 od citave Hrvatske, zajedno sa planinama i auto-putevima, i iznosi stotine miliardi eura iz tudjih zemalja, 135 miliardi eura je iznio u prosloj godinu, samo u jednoj godini, iz tudjih zemalja i prelio u Njemacku, i naravno da su SVI na koljenima radi njega. Znaci samo ON, a gdje su ostali, SPAR isto, ovaj zauzima teritorija velicine jedne Crne Gore. Ne znam je li kuze ljudi o cemu se ovdje radi? ONI su problem u spaljenoj Europi u ratu. DAKLE - Amerika i Britanija, zajedno sa Rusijom ( i KInom ) moraju PONOVO podijeliti Europu i svijet, rastjerati sve te naciste, Amerika i Britanija uzeti Zapadnu Europu, a Rusija i Kina Srednju i Istocnu pod svoju zonu utjecaja kako je i bilo. SAMO pod kontrolu radi trzista, i ekonomije, a svi ostaju na svome mjestu.

VL
Avatar El Indio
El Indio
11:19 18.02.2024.

Kako neki davno pisu za Ukrajinu...treba samo ruske zastavice nabavit i mahat sa njima kad dojdu i oni neceju napast i nece bit rata...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.