Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nove okolnosti
Povratak na članak

Što zapravo znači 'novo normalno' i kako se ponašati

U kafićima, trgovinama i restoranima ljudi će se ponašati sukladno ograničenjima. Ako ih se ne upozorava, oprez će popustiti

Komentari 10

DN
davaj_nama
08:31 18.05.2020.

Znači, ako netko želi vratiti se u stvarnu normalu, dakle životu kakav je bio prije pandemije, što je posve razumno, taj, po vama, nije normalan? U što vi to nas pokušavate uvjeriti? Nazivate ljude "teoretičarima zavjere" i onda u nastavku iste rečenice sami dokazujete da nije uopće riječ o "teoriji". Ponašate se kao da nikad do sad nismo imali nikakvih bolesti, epidemija, pa sad dižete paniku na n-tu potenciju. Fakat ne znam kako je čovječanstvo preživjelo do sad i do ove vaše nove normalnosti.

VL
Avatar 0svetnik Ernesta Fulira
0svetnik Ernesta Fulira
08:57 18.05.2020.

Ljudsko dostojanstvo je nemjerljivo važnije od zdravlja. Ako živiš život bez dostojanstva, nema koristi ni od zdravlja. Nikakvo "novo" neće i ne smije postati normalno. Nikakvo cjepivo neće i ne može biti uvjet za povratak normalnom životu. Svi koji misle drukčije, po meni više spadaju u "CoVidiote" nego oni koji zagovaraju povratak u potpunu normalu. Na izborima treba birati one koji nude politiku povratka potpuno normalnom životu. To mora biti osnovni razlikovni faktor na svim predstojećim izborima u Eruropi.

VL
ŠU
Šugaman
08:52 18.05.2020.

"Social distancing" = nova politička korektnost

VL
NO
Nogalo
08:58 18.05.2020.

Kako je ono išlo: Bolje grob, nego rob!

VL
SI
sisavac
07:22 18.05.2020.

nema nikakve nove normalnosti kad je vrh epidemije prošao. naravno da sad dio liječnika, epidemiologa, želi sebi uzeti puno više ovlasti i utjecaja nego su imali do sada, al mi ne smijemo dopustiti da iz nas rade ...! činjenica je da oni, 'struka', pojma nemaju otpočetka što i kakav je to virus, kako se širi, kolko zadržava, kako usporiti širenje, jer i oni bez ikakve naobrazbe znaju da ga nije moguće zaustaviti.

VL
Avatar Carlton
Carlton
08:57 18.05.2020.

Gospodo, imunitet se stječe izloženošću, a ne življenjem pod staklenim zvonom. Ako ćete inzistirati na životu pod staklenim zvonom, slijedeće generacije će nam umirati od uboda komarca.

VL
Avatar Dalmatinka.
Dalmatinka.
12:12 18.05.2020.

U Italiji masku FP2 zovu "samoljubiva maska"....u stvari samodisciplina je usko povezana sa samoljubljem i samopoštovanjem...tko ne voli i ne poštuje sebe i svoje zdravlje, ne poštuje ni druge...I političari u Parlamentu bitno utječu na ponašanje građana...ako političari nose maske i pridržavaju se distance, onda će to činiti i narod

VL
Avatar EtTore
EtTore
13:55 18.05.2020.

Znaci, sezona pocela, svi na more!

VL
DU
Deleted user
08:32 18.05.2020.

U budučnosti moramo poštivati nova pravila igre koja će vrjediti za sve, bit će uvjek zločesti koje se mora na neki način sankcionirati da pristojni zbog pojedinih bahatih ne završe sa problemom-Coronavirusom

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.