Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
130 zemalja na istom putu

Što nam donosi digitalni euro, a da već nemamo? Samo je drugi gazda...

13.07.2023.
u 08:34

Najavljujući CBDC kao ''sredstvo plaćanja kojim bi se svi mogli svagdje besplatno služiti'', implicira se da je nametnuti trošak na plaćanje korištenja vlastitog novca – općeprihvaćen

Komentara 3

Avatar kenshi
kenshi
09:45 13.07.2023.

Digitalni euro je pokušaj uvođenja totalitarizma na kojeg bi se čak i komunizam i fašizam bili zavidni!

Avatar possibilis
possibilis
08:57 13.07.2023.

Ne dolazi u obzir. CBDC omogucava potpunu kontrolu gradjana- svaka transakcija je evidentirana. Narativ ce biti da samo kriminalci ne zele CBDC ali po malo- odredjivali bi nam gdje i sto smijemo trositi. CBDC je jeziviji koncept od ropstva u lancima. Ideju CBDCa treba kaznjavati zatvorom.

FR
FranjoTT
09:06 13.07.2023.

Donosi nam to da kada nam ugase struju ti si gotov.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije