Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Serbia, not Siberia

Što je vijest bizarnija, Sibir za tren postane Srbija

smrzotina (1)
Reuters/Pixsell
28.08.2013.
u 11:11

Sibir ili Srbija, dilema je koja se u posljednje vrijeme javlja u svjetskim medijima i muči naše istočne susjede

Sibir ili Srbija, dilema je koja se u posljednje vrijeme javlja u svjetskim medijima i muči naše istočne susjede. Internetski portal “Siberian Times“ objavio je priču o čovjeku kojem su zabili metalnu nogu stolice u glavu tijekom tuče. Šiljak dugačak 11 centimetara nije oštetio mozak ozlijeđenog, a vijest o medicinskom čudu u  Krasnojarsku, privukla je pažnju ostalih medija. No, jedan od medija koji su vijest prenijeli, umjesto “Siberian man” napisao je “Serbian man“ i tako se vijest proširila.

Slučaj da se u stranim medijima Sibir pomiješa sa Srbijom, nije novost, piše Blic. Tako je prošle godine vijest da je u Sibiru pronađena misteriozna dlaka čiji DNA nije prepoznat te je pripisana jetiju, također u jednom trenu pripisana Srbiji.

Sibir lakše postaje Srbija što je vijest bizarnija, a čini se da i u svakodnevnom kontaktu sa strancima Srbi moraju objašnjavati da ne dolaze iz hladnih ruskih krajeva. Na taj fenomen osvrnuo se i jedan bloger u priči “Serbia, not Siberia“ svojim “američkim prijateljima“ koji Srbiju miješaju sa Sibirom. Tipičan razgovor izgleda otprilike ovako:

– Hej, sviđa mi se tvoj naglasak. Odakle je?

– Iz Beograda sam, iz Srbije.

– Znao sam! Vi Rusi imate najljepše žene na svetu.

– Ali ja nisam Rus.
 
– Zar nisi upravo rekao da si iz Sibira?

– Ne, ja sam iz Srbije.

>>Stručnjaci tvrde: Jeti postoji i živi u šumama južnog Sibira!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije