Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE ODREDBE ZA RADNIKE

Doznajemo detalje zakona koji svi čekaju: Evo dokad ćemo raditi, do 68. godine samo pod jednim uvjetom

13.07.2022.
u 21:38

Prvi put uvodi se potpuno novo poglavlje posvećeno platformskom radu, za koji bi se u pravilu trebao zaključivati ugovor o radu. Prijedlog izrijekom kaže da je radnik koji rad obavlja korištenjem digitalne radne platforme, u smislu Zakona, fizička osoba koja na temelju sklopljenog ugovora o radu u radnom odnosu obavlja poslove za digitalnu radnu platformu ili za agregatora.

Komentara 18

DQ
Dq
22:04 13.07.2022.

Čemu ograničenja ako je neko sposoban i voljan raditi i sa 80 . Poslodavac treba utvrditi treba li mu neko u tim godinama , a ne političari.

DV
djon vejn
22:36 13.07.2022.

Ja možda mogu i do 79. , moj kum na građevini ne može ...

AT
atlantisind
22:43 13.07.2022.

Radnicka zanimanja treba smanjiti a ne povecavati,hoce i zanju kap krvi da iscijede iz radnika da cim ode u penziju i umre.Takav nacin razmisljanja je zlocinacki .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?