Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA FUNKCIJA?

Stjepan Mesić: Nude mi da budem gradonačelnik Zagreba

mesić
Igor Kralj/Pixsell
25.11.2010.
u 20:53

Bio sam gradonačelnik, predsjednik Parlamenta, predsjednik Republike, predsjednik Jugoslavije, pa valjda računaju da je i to moguće, rekao je Mesić u razgovoru za Novu TV.

Nude mi da budem gradonačelnik Zagreba, otkrio je bivši predsjednik Stjepan Mesić u razgovoru na Novoj TV.

- Došlo mi je nekoliko grupa s prijedlogom da se aktiviram za mjesto gradonačelnika Zagreba. Bio sam gradonačelnik, predsjednik Parlamenta, predsjednik Republike, predsjednik Jugoslavije, pa valjda računaju da je i to moguće. No prije odluke morao bih obaviti konzultacije - kazao je Mesić te dodao kako "u politici ništa nije isključeno".

Izjavu srbijanskog predsjednika Borisa Tadića kako je do dolaska predsjednika Ive Josipovića bio usamljen u svojim namjerama da na drugačiji način vodi politiku ocijenio je dnevnom porukom koje ne znače puno te koja se "omakla u razgovoru".

- Ja sam otvorio prostor za suradnju sa Srbijom, ja sam ralicom kroz snijeg došao do Crne Gore, Kosova. Razgovarao sam sa svima u regiji. Otvarao sam regiju prema Hrvatskoj i Hrvatsku prema regiji - kazao je Mesić, ali i napomenuo kako mu je drago da se predsjednik Srbije zalaže za relaksiranje odnosa i za rješavanje problema i otvorenih pitanja između dvije države.

Istovremeno je odbacio tvrdnje da su srbijanski poduzetnici bili diskriminirani u Hrvatskoj, objašnjavajući kako su birokratske barijere za sve strane poduzetnike ogromne te da poduzetnici iz Srbije nisu izuzetak.

Vladin plan gospodarskog oporavka je samo najavljen, ali bi bilo dobro kad bi se ostvario, komentirao je Mesić.

- Treba detektirati sve ono što je usporavalo rast i razvoj gospodarstva i riješiti ono što je napravljeno krivo. Poljoprivreda i industrija su uništene, zemlju treba reindustrijalizirati ali na višoj tehnološkoj osnovi za što je potreban kapital - istaknuo je Mesić i založio se za liberalizaciju viznog režima sa zemljama koje mogu poslati "tisuće i tisuće bogatih ljudi", poput Kine.

Bivši je predsjednik pohvalio Vladu koja je pod predsjednicom Jadrankom Kosor otvorila prostor za borbu protiv korupcije te ustvrdio kako sada institucije rade svoj posao, ali i da u sadašnjim afera nema političkih igara.

Komentara 290

OB
-obrisani-
00:25 26.11.2010.

u srcu-------------------- aj ti malo na terapiju do vrapća--pa za tebe je svako udbaš ko drugćije razmišlja---koji si ti bolestan lik

OB
-obrisani-
09:44 26.11.2010.

Stari grobu, najmanje što Zagreb treba si ti i tvoji savjetnici. Idi sadi mandarine i uživaj u nezasluženoj penziji.

OB
-obrisani-
00:06 26.11.2010.

pravi hrvati su se kao ja krstio u jugoslaviji i niko mi nije branio ovi novokomponirani koji su danas največe hrvatine su se krstili tek 95 kad su vidjeli kako če završit stanje na balkanu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije