Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPALJEN METEOALARM

FOTO Stiglo nevrijeme: U Rijeci ulice i tržnica pod vodom, jaka plima i u Rovinju

Rijeka: Jako jugo i kiša poplavilo ulice oko tržnice i rivu
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/15
27.10.2023.
u 10:53

Državni hidrometeorološki zavod za danas je izdao više upozorenja u cijeloj Hrvatskoj

Jutros je poplavljena i šetnica u centru Rovinja, u skladu s najavama o nevremenu, prenose 24sata. Jaka plima zabilježena je na još nekoliko mjesta, poput Izole u Sloveniji, gdje je voda prekrila gotovo cijelu šetnicu. Jako jugo uzrokovalo je poplavu ulica oko gradske tržnice u Rijeci, a pod vodom je i više kafića koji se nalaze uz samu rivu. Nakon podneva jaka kiša i grmljavina stigla je i u glavni Grad.

Inače, Državni hidrometeorološki zavod za danas je izdao više upozorenja u cijeloj Hrvatskoj. Narančasti Meteoalarm upaljen je većinom za područje Jadrana gdje se uz grmljavinsko nevrijeme i kišu očekuje i vjetar brzine do 100 km/h, za unutrašnjost je upaljeno narančasto upozorenje.  

''Umjereno i pretežno oblačno s kišom, mjestimice obilnom, a ponegdje su mogući lokalno izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Poslijepodne djelomično raskidanje naoblake pa će biti i čestih sunčanih razdoblja, najprije na zapadu. Vjetrovito uz umjeren i na udare jak jugozapadnjak, a na moru i južni vjetar i jugo, mjestimice moguće olujni. Sredinom dana prolazno će zapuhati sjeverozapadnjak i zapadnjak, potom vjetar u slabljenju. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 18 do 23°C, ponegdje u Dalmaciji malo viša'', objavio je ranije DHMZ.

Rijeka: Jako jugo i kiša poplavilo ulice oko tržnice i rivu
1/23

Na području Istre, gdje je jaka plima jutros i zabilježena, upaljen je narančasti Meteroalarm, uz upozorenja na južni i jugozapadni vjetar brzine iznad 65 km/h te grmljavinsko nevrijeme.

– Mjestimice obilna kiša. Moguće su urbane i bujične poplave. Količina oborine iznad 100 mm – upozorava se.

POVEZANI ČLANCI:

Inače, jaka južina jutros je prouzročila velike probleme u Zagrebu. Kako su potvrdili iz ZET-a, zbog jakih udara vjetra na vrhu Sljemena žičara neće započeti s radom kako je predviđeno rasporedom u 10 sati. Žičara će započeti s radom čim vremenski uvjeti to dopuste, informacija o tome bit će pravovremeno objavljena.

>> VIDEO Jaka kiša neki dan ponovo je poplavila Split

Komentara 1

DU
Deleted user
16:47 27.10.2023.

Trebali bi više ulagati u odvodnju jer im se to stalno dešava a ne u zvezde na zgradama !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije