Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.06.2014. u 14:00

Što bi dao Igor Štimac da može ovo svježe zagrebačko ljeto zamijeniti za nesnosnu brazilsku vlagu?

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac nikako ne može prežaliti što je na njegovo mjesto zasjeo Niko Kovač. Što bi dao da može ovo svježe zagrebačko ljeto zamijeniti za nesnosnu brazilsku vlagu?

To je ljudski jer nitko ne voli gubiti. No, istodobno je s njegove strane neprimjereno i, usudio bih se reći, neukusno pokazivati nezadovoljstvo svaki put kada se pojavi na malom ekranu. A on je “u katedrali hrvatskoga duha” jako često. Jedan je od glavnih stručnih komentatora u Brazuki. Toliko je nezainteresiran da je za vrijeme izravnog prijenosa iz studija u Zagrebu bez ikakve nelagode čitao “neidentificirani” časopis. Odjeven ležerno kao da je na recepciji u nekom hotelu na obali, a povrh toga poluzainteresiran za utakmicu između Njemačke i Gane. Kao da nije riječ o Svjetskom prvenstvu u nogometu, nego o trećeligašima.

Ovog je vikenda bio još i dobar u usporedi s prijašnjim izdanjima. Dolazio je u studio neobrijan i “razdrljene” košulje kao da je tek izišao iz “Ludnice”, birtije u zagrebačkom predgrađu u koju su, ako me dobro služi pamćenje, rado zalazili naši nogometaši. (Tamo su, dobro zagrijani alkoholnim parama i uz hitove Dare Bubamare i Mile Kitića, ponekad znali “lomiti” do zore). Štimac nije studirao novinarstvo, ali bi trebao znati da je za dobrog novinara i komentatora najbitnija strast prema poslu. A kod Štimca toga više nema ni u tragovima. Svakom gestom i riječju pokazuje da svoj dosadni posao samo želi privesti kraju. S više su strasti eunusi promatrali žene u Sulejmanovu haremu.

Plus

U Dnevniku 3 priča kako je Janeza Janšu dvije tisuće simpatizera ispratilo u zatvor. Jesmo li dobili slovenskog Mandelu ili možda Fikreta Abdića Babu?

Minus

U Dnevniku HTV-a buka ni oko čega. Iz zatvora je izišao politički marginalac Radimir Čačić koji vrijedi manje od jedan posto, a puna ga je televizija.

>> Radimir Čačić poranio s robije pa izjavio: 'Kasnim s robije'

Komentara 32

Avatar TAJSAM
TAJSAM
14:28 23.06.2014.

Štimac mi je jako dragi čovjek i domoljub, ali za mjesto izbornika mi je draži Niko jer ima više ozbiljnosti i discipline što je jako potrebno našim nogometašima. Pozdrav dobrim ljudima

Avatar Hazl113
Hazl113
14:33 23.06.2014.

Jedno je biti teoretičar, a drugo praktičar. Štimac je ovo prvo, a pored toga doveo nas je do samog ispadanja za kvalifikacije. Najbitiniji su rezultati, a toga je manjalo Štimcu. Ne znam da li je on ljut na Kovača ili smjenu, jer smjena je trebala biti i ranije.

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
14:25 23.06.2014.

Točno je da Štimac na trenutke izgleda posve nezainteresirano i čak ljutito, nakon što dade svoj komentar zbivanja. Vidio sam i kad je listao onaj časopis, nevjerojatno. Plus mu dajem zbog toga što se usuđuje suprotstaviti Beusanu kad je Oko sokolovo u pitanju i ne prihvaća bez pogovora svaku ocjenu Beusana. Tu je i Viki Ivanović bolji od Brune Kovačevića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije