Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Stižu minusi i snijeg: Pred nama je promjena vremena, evo kad stiže

Snijeg zabijelio Zagreb
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
02.01.2024.
u 07:35

Na većem dijelu Jadrana bit će djelomice, prijepodne i pretežno sunčano, a drugdje promjenljivo oblačno, uz maglu u prvom dijelu dana ponegdje u unutrašnjosti

Za nekoliko hrvatskih regija izdano je žuto upozorenje zbog magle koja smanje vidljivost na manje od dvjesto metara. Magla će raditi probleme u osječkoj, zagrebačkoj i karlovačkoj regiji, dok je za gospićku regiju, Kvarner i Kvarnerić te zapadnu obalu Istre upaljen žuti meteoalarm zbog vjetra koji će puhati. Očekuju se udari jugozapadnog vjetra do 75 kilometara na sat. 

Na većem dijelu Jadrana djelomice, prijepodne i pretežno sunčano, a drugdje promjenljivo oblačno, uz maglu u prvom dijelu dana ponegdje u unutrašnjosti, prognoza je za utorak Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Poslijepodne i osobito navečer mjestimice u Gorskom kotaru i Lici te na sjevernom Jadranu malo kiše.

VEZANI ČLANCI:

Vjetar u prvom dijelu dana većinom slab, na Jadranu ponegdje umjeren sjeverozapadni. Zatim u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu slab i umjeren jugozapadnjak, u višim predjelima na udare jak i olujan, a navečer na Jadranu jugo. Najviša dnevna temperatura od 6 do 11°C, na Jadranu između 11 i 16°C.

Sutra će u prvom dijelu dana biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice kiša. Poslijepodne u većini krajeva djelomice, ponegdje i pretežno sunčano, a na sjevernom Jadranu, u Lici i Gorskom kotaru i dalje uglavnom oblačno, mjestimice uz malo kiše. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, uglavnom u najvišim predjelima jak s olujnim udarima, a na Jadranu i jugo. Najniža jutarnja temperatura od 5 do 10°C, na Jadranu 9 do 13°C, a najviša dnevna uglavnom između 11 i 16°C, malo niža u Gorskom kotaru i Lici.

Prema meteogramima DHMZ-a, prava promjena vremena stiže nam za vikend. U nedjelju najviša dnevna temperatura u Zagrebu bit će 6°C, a u ponedjeljak ujutro 4°C, a poslije će biti još hladnije. Najviše dnevna, prema sadašnjim izračunima, bit će dva stupnja. Za Delnice, recimo, u nedjelju predviđaju snijeg. Prema tablici norveške stranice Yr., u ponedjeljak je i u Zagrebu moguć snijeg, a temperature u srijedu idu i do -6°C.

Foto: Yr.no

 

VIDEO Kakva nas zima očekuje? Vakula: 'Nastavak iznadprosječno toplih mjeseci, ne znam da li bi se itko usudio tvrditi da će biti snijega'

Komentara 1

PV
prcko.vita
11:03 02.01.2024.

U Zagrebu moguć snijeg. U siječnju? Ajde? I to ako bude biti će opet tek toliko da zaprlja auta. Vlasnici autopraonica već trljaju ruke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije