Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rastu temperature

Stigla promjena vremena: Prognostičari objavili što nas čeka u idućim danima

Samobor: Sunčan dan u gradu i popunjene terase kafića
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
12.02.2023.
u 07:41

Danas će najviša dnevna temperatura zraka uglavnom biti od 5 do 10, a na Jadranu između 11 i 15 °C .

Danas će u unutrašnjosti pretežno oblačno, mjestimice uz slabu oborinu, većinom kišu pa će postojati i uvjeti za poledicu. Na Jadranu promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Vjetar umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku prijepodne i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, a osobito podno Velebita i olujna. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 5 do 10, a na Jadranu između 11 i 15 °C .

Prema DHMZ-u od ponedjeljka prevladavat će suho i stabilno vrijeme. Na Jadranu pretežno sunčano, mjestimice uz sumaglicu. U unutrašnjosti promjenljivo oblačno, noću i ujutro često s maglom ili niskim oblacima koji se ponegdje mogu zadržavati i veći dio dana. Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab, u gorju umjeren sjeveroistočni, a u Podunavlju sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura i sjeverozapadnjak, u srijedu će sasvim oslabjeti. Temperatura zraka u kopnenim krajevima bez veće promjene, duž obale i na otocima danju malo toplije.

"U nedjelju u unutrašnjosti većinom oblačno, povremeno uz mogućnost slabih oborina na granici kiše i snijega koje se mogu smrzavati u dodiru s tlom, dok će na Jadranu biti suho i sunčanije, uz promjenjivu naoblaku, te ponegdje jaku i olujnu buru. Od ponedjeljka posvuda stabilnije - pretežno sunčano i toplije, osim ponegdje po nizinama unutrašnjosti, gdje će biti dugotrajne magle. Bura će oslabjeti pa će prevladavati slab sjeverozapadni vjetar." prognoza je mr. sc. Dragoslava Dragojlovića iz DHMZ-a za HRT.

Video: Široke pukotine u zemlji diljem Turske pokazuju razornu snagu potresa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije