Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vremenska prognoza

Stigla nam je jesen: Cijeli tjedan očekuje nas promjenjivo vrijeme, no magla bi se uskoro mogla dići

Maglovito jutro u Karlovcu
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
14.11.2022.
u 09:20

Današnje temperature na kopnu će dosezati maksimalno 14, a na moru od 16 do 19 stupnjeva Celzijevih.

Magla koja već danima pokriva brojne Hrvatske gradove ipak bi se uskoro mogla razići, no isto se ne može reći za naoblaku koja se nadvila nad zemljom, prognoziraju meteorolozi.

Za danas najavljuju promjenjivo vrijeme diljem zemlje, u unutrašnjosti ponegdje pretežno oblačno, a na Jadranu je mjestimice moguća i kiša. Jutros je stanovnike nizina dočekala magla, no ona bi se trebala raščistiti, tako da će na istoku biti i sunčanih razdoblja, izvještava DHMZ.

Kasnije popodne moguća je kiša u središnjim predjelima, a navečer i na istoku, ali vrlo malo. Vjetar je na kopnu većinom slab, na Jadranu slab i umjeren, a na krajnjem jugu moguć je na udare jak južni i jugozapadni vjetar, dok se u sjevernom dijelu primorja očekuje slaba do umjerena bura.

Današnje temperature na kopnu će dosezati maksimalno 14, a na moru od 16 do 19 stupnjeva Celzijevih.

Sutrašnja prognoza predviđa promjenjivo oblačno vrijeme, no bez magle, koja je moguća samo na istoku. Na sjeveru zemlje očekuje se suho vrijeme uz dulja sunčana razdoblja, dok će na Jadranu biti oblačnije, uz mogućnost kratkotrajne kiše. Vjetar većinom slab, na zapadu umjeren jugozapadni. Jutro će biti hladno, s temperaturama od 3 do 7, na Jadranu 9 do 14, a najviša dnevna od 10 do 15, na Jadranu 16 do 19 stupnjeva Celzijevih.

U ostatku tjedna cijelu hrvatsku očekuje oblačno, prohladno i promjenjivo vrijeme. Temperature će se uglavnom kretati oko 10 stupnjeva na kopnu i 15 na moru. Sredinom tjedna kroz oblake bi moglo proviriti sunce, a krajem tjedna na Jadranu je moguće i olujno nevrijeme.

Čini se da smo napokon i vremenski ušli u jesen, gotovo dva mjeseca nakon njenog kalendarskog početka.

VIDEO: Plenkovič u intervjuu za ugledne Njemačke novine: Želim da Hrvatska postane regionalno energetsko čvorište

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije