Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEX PERKOVIĆ

Stier: Vlada danas mora odlučiti - Perković ili Europa

dražen bošnjaković,davor ivo stier
Daniel Kasap/PIXSELL
23.08.2013.
u 12:07

HDZ je Europski dan sjećanja na žrtve totalitarističkih režima iskoristio da zatraži od Sabora RH da ponovno bude pokrovitelj komemoracije na Bleiburgu

Iako Vladi danas ističe rok za odgovor Europskoj komisiji kada i kako Hrvatska planira primijeniti Europski uhidbeni nalog, do sada iz Banskih dvora nema nikakvih poruka, što je HDZ oštro kritizirao, kao i sporni Lex Perković. HDZ je, također, Europski dan sjećanja na žrtve totalitarističkih režima iskoristio da zatraži od Sabora RH da ponovno bude pokrovitelj komemoracije na Bleiburgu, što je, dodaju u HDZ-u, potrebno zbog pomirbe.

Ipak, najviše vremena na konferenciji za novinare posvetili su kritici Vlade i Lex Perkovića koji, naglašavaju, treba ukinuti.

– Taj je zakon sramotan, antihrvatski i antieuropski, a odgovornost za takav zakon nose oni koji su ga idejno začeli, napisali pa i oni koji su digli ruku za taj zakon na sjednici Vlade i na sjednici Hrvatskog Sabora. Vlada danas mora odlučiti – Perković ili Europa – poručio je Davor Ivo Stier te dodao da se Vlada ponaša neodgovorno, kao da namjerno nije svjesna posljedica koje Hrvatska može imati.

– Da sporni zakon nije donesen, Josip Perković bi sigurno bio uhićen prvog srpnja – tvrdi Stier.

Dražen Bošnjaković pozvao je Vladu da što prije riješi ovaj problem te u potpunosti ukine sporno ograničenje koja je uzrujalo Bruxelles.

– Neodgovorno je što još ne znamo što Vlada planira, zakonom je nanesena velika šteta Hrvatskoj, izgubili smo vjerodostojnost i povjerenje koje smo dugo gradili – zaključio je Bošnjaković.

>> Krichbaum: Sa 'lex Perković' iritirate i druge, ne samo Njemačku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije