Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV
Povratak na članak

Štern: Samo je jedno rješenje za Pojas Gaze i Palestince, Hrvatska bi ga trebala predložiti

Vidim svjetlo na kraju tunela upravo u takvoj jednoj akciji i volio bih da to Hrvatska pokrene, a imamo model koji dokazano funkcionira, kaže Davor Štern, bivši ministar gospodarstva koji je živio u Izraelu

Komentari 18

ZM
zm1
13:59 26.03.2024.

Kaze štern ,da nije bilo daytonskog sporazuma , tko zna dta bi bilo u bih!? On je vjerojatno "zaboravio" ,da su hrvatske i dijelom bosnjacke snage bile pred banja lukom , te bi se islo dalje do konacnog oslobođenha bih . Ali ne ,"strucnjaci" zaustavljaju to , skkapaju nefunkcionalni sporazum koji je i dan danas na snazi i radi probleme svima , te danas priznaju da suvtrebali pustit bojnu akciju do kraja

VL
Avatar horuk
horuk
15:11 26.03.2024.

Sa sadašnjim iskustvom u susjedstvu ja navijam isključivo za Izrael. Izrael zna kao i mi koji hoćemo znati da sa vječitim žrtvo-glumcima nema dogovora i nema mira. To je nažalost tako i koliko čovjek god bio dobronamjeran i miroljubiv, koliko god pomogao ...zahvalnost će biti onakva kakvu ju i Hrvati bih doživljavaju dan danas. Mržnja, izokrećanje i izvrnjavanje događaja, zločini i nakon toga glumljenje najveće žrtve. Ne, osobno učim iz grešaka i zato 100% podrška Izraelu jer nažalost nema drugog načina.

VL
Avatar k.h.9
k.h.9
15:10 26.03.2024.

Izrael će ovaj puta ići do kraja i staviti Gazu pod svoju kontrolu. To je i najbolje riješenje za sve a Palestinci će se konačno riješiti Hamasa koji im samo pravi probleme

VL
WI
wice
14:23 26.03.2024.

Hrvatska se nema šta tu miješati jer su doveli Hamas na vlast kojega financira i podržava Iran. Nitko ih nije tjerao pobiti i oteti one civile u kampu. Dakle, kako su skuhali, tako sada i jedu a Hrvatskoj je bolje tu stajati po strani i ne navijati za ni koga.

VL
Avatar MrM
MrM
16:11 26.03.2024.

Rješenje je pretvoriti Sinai u plodnu zemlju i opremiti s infrastrukturom. Kada bi se svjetske sile složile mogli bi realizirati taj podvig. Tako bi Palestinci imali svoju državu u regiji koja je njima važna a gola pustinja bi postala atraktivnoo mjesto za živjeti.

VL
FR
Franjo2023
13:55 26.03.2024.

Oluju naravno, ak smo mi mogli zakaj Izraelci nebi?

VL
MK
MKinkognito60
17:14 26.03.2024.

Štern pojednpstavljuje stvari, očito ima selektivnu amneziju namjernu ili zbog godina. Pamti se kako se palestinska plemena nisu htjela bezuvjetno priključiti Britancima (Poznati lorenc od arabije) protiv otomanskog carstva koje je učestalo prodiralo u evrepu i činilo je nestabilm. Otomansko carstvo je bilo i jedan od uzroka prvog velikog rata. Raspaom otomanskog carstva nastale su samostalne arapske države osim na području današnjeg Izraela, Zapadne obale i Gaze. Tim područjem su upravljali Britanci pod pokroviteljstvom UN slično kao u BiH poslije Dejtona, Britanci su odustali jer upravo Palestinci nisu htjeli pregovarati nego ratovati do nestanka Židova. Kad god su palestinci i arapi Izgubili dio je bježao u susjedne države gdje su gostitelji požalili jer su opet Palestinci htjeli gospodarit. Dakle moraju militanti biti potpuno pobjeđeni pa možde nešto i bude.

VL
Avatar IvanR
IvanR
13:35 26.03.2024.

Štern. Sve jasno.

VL
JB
jbunn
16:34 26.03.2024.

Mislim da bi g. Stern trebao posjetiti svoju voljenu Rusiju.

VL
OT
otrovnijezik
14:15 26.03.2024.

Samo je jedno rješenje za Palestinu priznanje sa nosačima aviona u Iraelske vode i razaračima i krstaricama s tomahavcima, harpoonima, AGM-ovima, JDAM-ovima i drugim igračkama koje će doprinijeti demokratizaciji Izraela.

VL
DU
Deleted user
16:20 26.03.2024.

Palestincima je oteta zemlja i tu nikad nece biti mira dok ne dobe svoju drzavu.To je jedina istina koju Stern nije rekao.Cinjenica je da Zidovi vladaju svijetom iz sjene jer su bogati.

VL
Avatar HR-Nevini-Vitez
HR-Nevini-Vitez
13:47 26.03.2024.

EUJanez: Ima jedno balkansko domoljubno rješenje za Pojas Gaze i Palestince, Hrvatska bi ga trebala predložiti ali posle izvedbe tog domoljubnog plana bude sukladno hrvatskoj tradiciji i pravednom iskustvu biti puno izbjeglog stanovništva, nevinog viteštva, granata po glavama civila i rada haškog suda za ratna zlodjela i genocide.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.