Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNO INA otkazala sponzorstvo u zadnji čas

Štednja na MDF-u i djeci Hrvatske

11.05.2009.
u 16:24

ŠIBENIK - Nakon T-Coma i drugi najveći sponzor Međunarodnog dječjeg festivala, INA, danas je otkazao dugogodišnje pokroviteljstvo nad najvećom kulturnom manifestacijom Šibensko-kninske županije. Suradnju je INA otkazala samo mjesec dana prije početka 49. MDF-a.

Nije dobro
- Nakon 12 godina suradnje, dobili smo kratki dopis u kojem su čelni ljudi Ine poručili da više ne nogu financirati Međunarodni dječji festival... Što reći osim da imamo financijskih problema i da ukupna situacija nije baš sjajna. Ukratko, nitko više ne može računati ni na čiji novac - kazao je Dragan Zlatović, ravnatelj Šibenskog kazališta i direktora MDF-a.

Međunarodni dječjeg festival ostao je prikraćen za nekih 80.000 kuna.

Zlatović ističe kako je MDF poprilično zahtjevan projekt, u kojem se u studenom mora znati većina potencijalnih sponzora, pa se to više iznenadio kada je doznao o raskidu partnerstvu.

Podsjetimo, financijska je podloga Međunarodnoga dječjeg festivala postavljena na četiri glavna stupa. Ministarstvo kulture, Šibensko-kninska županija i Grad Šibenik glavni su pokrovitelji te manifestacije s oko 1,1 milijun kuna, a ukupno je budžet festivala 1,8 milijuna.

- Što dalje, vidjet ćemo - rekao je Dragan Zlatović.

Pripreme za početak festivala već su u jeku. Svečano otvaranje 20. lipnja pripalo je izraelskom ansamblu The Dina Telem Group.

Radionice
U petnaest festivalskih dana na ulicama i trgovima Šibenika trebalo bi biti održano više od 110 programa. Očekuje se nastup oko 1500 umjetnika iz 15 zemalja iz cijelog svijeta.

U sklopu filmskog programa bit će prikazano 13 igranih i animiranih filmova novije europske i američke produkcije.

Radionički program također je raznovrstan. Organizirat će se deseci radionica, likovnih, dramskih, filmskih, plesnih, lutkarskih i novinarskih. Pokrovitelj je i ovogodišnjeg Međunarodnoga dječjega festivala predsjednik Republike Hrvatske Stipe Mesić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije