Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijedlog

Stečaj s preustrojem treba biti pravilo, a ne izuzetak

'VARAZDIN/MEDJIMURJE- 15.05.09., Cakovec, Hrvatska-  Zeljko Pavlic, MDS-ov kandidat za zupana. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji list'
'Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji l'
17.02.2012.
u 12:02

– Nažalost, dosadašnja praksa pokazuje da je većina stečajnih postupaka usmjerena samo na namirenje vjerovnika, a ne i na provođenje stečajeva s preustrojem – upozorava Željko Pavlic

– Izvjesno je da Hrvatsku zbog neplaćanja čeka novi val stečajeva. Nažalost, dosadašnja praksa pokazuje da je većina stečajnih postupaka usmjerena samo na namirenje vjerovnika, a ne i na provođenje stečajeva s preustrojem putem stečajnom plana kojim bi se dijelom očuvala djelatnost, a time i radna mjesta – kazao je Željko Pavlic, predsjednik međimurskog Gospodarsko-socijalnog vijeća. GSV predlaže da se stečajevi pokreću pravovremeno, a stečaj s preustrojem trebao bi biti pravilo, a ne izuzetak.

– Ekonomski bi bilo opravdano da se, na primjer, vjerovnici odreknu dijela svojih potraživanja, a da im se preostali dio plati u roku od tri do pet godina. Stečajni upravitelj jamčio bi za stečajni plan koji će tvrtku izvući iz nevolje. To je praksa u zemljama EU – ističe Pavlic. I Međimurje je pogodio val stečajeva, a GSV je najviše raspravljao o onom u MTČ Tvornici čarapa, u kojoj je 230 radnika ostalo bez posla. Stečajni upravitelj Želimir Uršulin najavio je da će sva radnička potraživanja biti namirena. Dobiva, dodaje, upite o 30 posto dionica Čateksa, koji MTČ Tvornica čarapa ima u svom vlasništvu.

– Taj ćemo udjel unovčiti na najbolji mogući način za vjerovnike – kazao je Uršulin.

Ključne riječi

Komentara 1

SS
sseka
12:46 17.02.2012.

eto ga željko pavlic, propali učitelj u povlaštenoj saborskoj mirovini s 45 godina života! i taj nam sada bistri politiku i petlja se u gospodarstvo! gdje smo mi to dogurali???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije