Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napustio sjednicu

Stazić: Nova će vlast najprije izmijeniti Zakon o sukobu interesa

nenad stazić
(arhiva vl)
17.03.2011.
u 15:32

Zakon o sprečavanju sukoba interesa koji predlaže HDZ propisuje da će se članovi povjerenstva birati tzv. Vladinom većinom.

Zastupnik SDP-a Nenad Stazić napustio je danas sjednicu saborskog Odbor za izbor, imenovanja i pravne poslove, koji je ipak utvrdio javni poziv za izbor predsjednika i članova Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Stazić je nezadovoljan jer će se, prema odredbama novog Zakona o sprečavanju sukoba interesa, članovi Povjerenstva birati tzv. Vladinom većinom. Stazić tvrdi da ne želi u tome sudjelovati i kako će ovaj zakon biti među prvima koji će nova vlast mijenjati. Nije propustio dodati da su i ostali oporbeni klubovi, kao i svi oni kojima je u interesu da ova država bude pravedna, bili protiv ovakva načina izbora.

Dvotrećinska većina u Saboru za izbor članova povjerenstva dovela bi do otvorenijeg razgovora o kandidatima, tvrdi Miljenko Dorić (HNS).

Predsjednica Odbora za izbor, imenovanja i pravne poslove Nevenka Majdenić (HDZ) smatra da nema razloga za takva Stazićeva stajališta kad se pogledaju provjere kandidata.

– Nema te stranke koja će se moći založiti za nekog kandidata ako ne bude ispunjavao sve uvjete – kazala je Majdenić.

– Razgovoru s kandidatima može nazočiti javnost,  na listu se stavlja dvostruko više kandidata i za izbor predsjednika i za izbor članova povjerenstva, a objavljuju se i njihova izvješća o imovinskom stanju – zaključila je.

Krajnji je rok za izbor novog povjerenstva 10. lipnja,  a predsjednik povjerenstva mora imati završen diplomski sveučilišni studij pravne struke (magistar prava) i položen pravosudni ispit te osam godina radnog iskustva, a ne smije, kao ni članovi povjerenstva, biti član nijedne stranke posljednjih pet godina, zaključila je.

Komentara 43

OB
-obrisani-
16:44 17.03.2011.

Može i to Staziću, ali se još prije pobrinite da hadezeovci vrate opljačkane eure.....

OB
-obrisani-
17:01 17.03.2011.

Koji grozan lik sa tim sonornimm glasom ! Blago državi koja ga nema

ST
standup
15:53 17.03.2011.

eko,..sada se drug-Stazic´more slobodno vrnuti u Vrgorac i posvetiti se svojim-gladnim ovcama..( a i galamiti jer ga ovce nerazumiju, pa im je svejedno...)....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije