Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O GUŠENJU MEDIJSKIH SLOBODA

Stazić: Hadezeovac Ježić proganja nepoćudne novinare

30.01.2009.
u 15:06

Slučaj Viktora Ivančića i Marinka Čulića, novinara Novog lista kojima se dulje vrijeme navodno zabranjuje pisati u tim novinama, spominjao se i u Saboru tijekom rasprave o SDP-ovu prijedlogu Zakona o sprečavanju zlostavljanja na radu. Vlasnika Novog lista Roberta Ježića SDP-ov Nenad Stazić prozvao je za zlostavljanje novinara, a HDZ-ovu većinu u Saboru da ne želi podržati SDP-ov prijedlog zato što se njime predviđa kažnjavanje takvih poput Ježića.

- Dugogodišnji hadezeovac Robert Ježić, vlasnik Diokija i Novog lista, zabranjuje pisanje dvojici uglednih novinara što predstavlja klasično maltretiranje i zlostavljanje na radu. U ovom je slučaju riječ i o političkom progonu nepoćudnih novinara - rekao je Stazić.

Dodao je i kako Ježić može maltretirati novinare i gušiti slobodu javne riječi jer ima novac. Ne čudi ga, kaže, što HDZ odbija podržati prijedlog Zakona o sprječavanju zlostavljanja na radu, jer bi po njemu Ježić morao platiti neku kaznu.

Na to mu je odgovorio HDZ-ov Andrija Hebrang tvrdeći kako navedene izjave nisu točne te je naglasio kako je to zapravo Stazićev pritisak na slobodu medija.
- To je pokušaj uređivanja jednog lista i to od nikog drugog nego od predsjednika saborskog odbora za medije. To je isto kao kad bih ja rekao da su edsepeovci izbacili najboljega Večernjakovog novinara Tihomira Dujmovića - replicirao je Hebrang.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije