Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prevarantice

Starijoj Puljanki prodavale jastuk pa joj ukrale 1000 kuna

policija
Marijan Susenj/PIXSELL
05.09.2013.
u 18:05

Žene su starijoj Puljanki ponudile da kupi jastuke i tijekom razgovora o "robi", iskoristivši njenu nepažnju ukrale joj iz novčanika tisuću kuna.

Istarska policija traga za dvije nepoznate ženske osobe koje su u ponedjeljak prijepodne u Zadarskoj ulici u Puli prevarile 80 godišnjakinju koja ih je pustila u stan. Žene su starijoj Puljanki ponudile da kupi jastuke i tijekom razgovora o \"robi\", iskoristivši njenu nepažnju ukrale joj iz novčanika tisuću kuna. 

Kako su slučajevi iskorištavanja starijih i nemoćnih osoba sve učestaliji policija upozorava građane da pripaze koga puštaju u kuću jer prevaranti i kradljivci , iskorištavajući njihovo povjerenje, kradu novac i predmete veće vrijednosti. Počinitelji se, upozoravaju iz policije , najčešće predstavljaju kao eminentni stručnjaci, često medicinski, policajci inspektori, zaposlenici HEP-a, komunalnih poduzeća, mirovinskog ili zdravstvenog osiguranja, serviseri, čitači brojila, dostavljači pošte, inkasatori te tako dovode u zabludu izabranu žrtvu. Među njima su i muškarci i žene. 

Zabilježeni su i slučajevi kada počinitelji nude na prodaju bezvrijedne predmete prikazujući ih kao skupe i kvalitetne, kao u slučajevima prodaje \'\'bižuterije\'\' pod zlato ili prodaje plagijata pod imenima renomiranih marki. Prevaranti su, kažu u policiji, drski, snalažljivi,pričljivi, odvažni , uporni u nagovaranju, imaju autoritativni nastup, rade po unaprijed stvorenom scenariju i brzo uzimaju novac. Ima i slučajeva raznih simulacija bolesti, malaksalosti, nesvjestice da bi se izazvalo sažaljenje. Zato je najbolji savjet - ne otvarajte vrata nepoznatima.

>>Budite oprezni! Lažni bankari zovu i traže broj kartice i PIN

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije