Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIŠTA IM NIJE SVETO

Drska krađa u crkvi: Lopov ukrao starici (87) torbicu, policija objavila posebno upozorenje

Kra?a
Borna Filic/PIXSELL
09.04.2023.
u 16:37

U torbici su se nalazili dokumenti i bankovne kartice, mobitel, naočale i novac. Žena je tako oštećena za nekoliko stotina eura. Policija radi na utvrđivanju okolnosti djela i pronalasku počinitelja. Upozoravaju građane da paze na svoje stvari jer je dovoljna i mala neopreznost da netko postane žrtva krađe.

U petak u večernjim satima 87-godišnjoj starici na području Umaga u crkvi netko je ukrao torbicu, javlja Policijska uprava istarska. U torbici su se nalazili dokumenti i bankovne kartice, mobitel, naočale i novac. Žena je tako oštećena za nekoliko stotina eura. Policija radi na utvrđivanju okolnosti djela i pronalasku počinitelja. Upozoravaju građane da paze na svoje stvari jer je dovoljna i mala neopreznost da netko postane žrtva krađe.

"Krađe torbica i novčanika najčešće se događaju na mjestima gdje se kreće veći broj ljudi pa tako kradljivci koriste gužve u sredstvima javnog prijevoza, u ugostiteljskim objektima, trgovačkim centrima, čekaonicama, zdravstvenim ustanovama, na tržnicama, raznim javnim okupljanjima, plažama i drugim ''prometnim'' mjestima. Počinitelji mogu biti i žene i muškarci, starije i mlađe osobe, a uglavnom rade u skupinama – jedna osoba odvlači pozornost, dok druga osoba otuđuje predmet i predaje ga trećoj osobi, koja potom nestaje u gužvi", upozoravaju iz PU istarske. 

Donose i nekoliko korisnih savjeta kako izbjeći krađu. "Ne ostavljajte vašu torbu, novčanik ili mobitel na blagajnama, policama ili kabinama prilikom kupnje, odnosno na javnim mjestima gdje isti nisu pod vašim stalnim nadzorom - dovoljan je trenutak nepažnje i ostat ćete bez torbe ili sadržaja iz nje; torbicu uvijek držite čvrsto zatvorenu, ispred sebe kako bi imali neprestani nadzor nad njom, preklopom (ukoliko ga imate) uz tijelo, a ne sa strane ili straga; novčanik nikako ne nosite u stražnjim džepovima jer je lopovima laka meta; ne nosite sve vrijednosti u novčaniku – odvojite dokumente od novca i stavite ih izvan novčanika kako u slučaju krađe ne bi ostali i bez dokumenata "

VIDEO: Teška prometna nesreća na Jadranskoj magistrali kod Makarske, tri osobe su ozlijeđene

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije