Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krapina

Stanovnici sami krpali rupe na cesti

'07.07.2010. Ulica Augusta Hrcega Brke, Krapina - Dragutin Novak, ogorceni stanar zali se da Krakom nije u stanju vec mjesecima dovrsiti posao nakon promjene cijevi vodovoda. Pola ulice je neasfaltira
'Matija Topolovec/PIXSELL'
08.07.2010.
u 16:50

Ulica Augusta Hercega Brke jako je oštećena jer se tu ukopavalo mnogo novih vodovodnih cijevi, kaže direktor Belošević

Stanovnici Ulice Augusta Hercega Brke u Krapini nezadovoljni su jer je već više od godinu dana prošlo od kada je gradsko Komunalno poduzeće Krakom počeo rekonstruirati vodovodnu mrežu u toj ulici i u Ulici Stjepana Ortnera, a radovi do danas nisu završeni. Stanovnici tih ulica u nekoliko su navrata čak i sami krpali prekope na ulici jer nisu mogli proći automobilima, a nakon bezbroj intervencija i molbi, djelatnici Krakoma konačno su sve "skrpali" asfaltom. No, kažu stanari, posao je loše obavljen.

– Nogostupi su uništeni, za jakih kiša oborinske nam vode ulaze u dvorišta. Često smo zvali mjerodavne u Krakomu, ali oni su samo obećavali, a napravljeno nije ništa – kažu stanovnici.

Za stanare ovih ulica ipak dolaze dobre vijesti iz Krakoma. Kako nam je dogovorio Damir Belošević, direktor Krakoma, u ulicama Augusta Hercega Brke i Stjepana Ortnera kompletno je rekonstruirana vodovodna mreža zbog velikih gubitaka vode u sustavu vodoopskrbe. Prilikom rekonstrukcije vodovodne mreže došlo je do uobičajenih oštećenja kolnika i nogostupa u Ulici Augusta Hercega Brke u kojoj se ukopavao veći dio novih vodovodnih cijevi.

– Kako je i prijašnji nogostup bio u vrlo lošem stanju, zatražena je pomoć od Grada Krapine. Predložena je rekonstrukcija nogostupa u toj ulici tako da Grad osigura zamjenu rubnjaka i asfaltira nogostup te prevuče novi asfaltni sloj u Ulici Stjepana Ortnera. Grad se usuglasio s takvim prijedlogom i nakon provedene procedure osigurao je potrebne rubnjake. Radovi bi trebali početi 12. srpnja – najavio je direktor Damir Belošević.

Iz Krakoma zahvaljuju građanima ovih ulice na razumijevanju i strpljenju zbog malo duljeg čekanja, a u suradnji s Gradom Krapinom na kraju je ipak pronađeno rješenje za sanaciju tih dviju ulica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije