Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Split mijenja GUP

Stanovi za tisuću eura po m2 gradit će se na splitskoj Dujmovači

'pixsell-hrvatska-split-12.04.2010.-split vila dalmacija kerim udruzio investitore na sastanku u vili dalmaciji Photo: Nino Strmotic/PIXSELL'
'Nino Strmotic/PIXSELL'
12.04.2010.
u 17:15

Brodomerkur je zainteresiran za stanogradnju, ali i splitski gradonačelnik, koji također u blizini ima parcelu.

Split kreće u izmjenu GUP-a. Zbog toga je gradonačelnik Željko Kerum u vili Dalmaciji okupio investitore, arhitekte i bankare. Svi oni imali su priliku iznijeti svoj problem, reći gdje im je i zbog čega projekt zapeo te predložiti rješenje. Cilj je omogućiti ulaganja, naplatiti komunalnu naknadu i doprinos, sagraditi jeftine stanove, do 1000 eura po četvornom metru i, naravno, otvoriti nova radna mjesta.

Iako nije bilo govora o konkretnim lokacijama za stanogradnju, Kerum je otkrio da bi Brodomerkur izmjenom GUP-a na Dujmovači mogao sagraditi 1000 stanova i krenuti u investiciju odmah.

– Stanova će biti, samo se bojim hoće li ljudi moći platiti 1000 eura za četvorni metar. Banke sada traže trostruka jamstva za pokrivanje rizika od onih što su tražili prije nekoliko godina – rekao je Kerum.

Tvrdi da će već nakon godinu i pol biti useljivih stanova, što će zadovoljiti one koji su likvidni. Novinare je zanimalo hoće li i Kerum graditi na svojoj zemlji na Dujmovači, nedaleko od Brodomerkura.

– Ja bih rado gradio. Dozvolu imam. Ali nisam u mogućnosti to spomenuti jer će me razapeti. Kamo sriće da netko kaže: "Što će nam toliko trgovačkih centara, ajmo napraviti 1000 stanova". Dao bi ih ja i po 900 eura kada bih dobio dozvolu. Kako ću sebi pisati zahtjev i izdavati dozvolu? Kako to reć'? Možda na idućem vijeću spomenemo i to, ali bit će velikih napada da sam sebi pogodujem – rekao je Kerum.

Predstavnik Splitske banke rekao je kako bi u dogovoru s Gradom banka bila spremna kreditirati jeftine stanove građanima uz poček i od nekoliko godina.

Kerum je pozvao okupljene gospodarstvenike da se što prije uključe u projekt gradnje stanova od 1000 eura po kvadratu uvjeravajući ih da će onaj tko uđe u posao zaraditi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije