Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komentar o širenju mržnje

Stanković: 'Najjača sorta su mi fakultetski obrazovani krkani intelektualci'

Aleksandar Stanković
Foto: Screenshoot HRT
1/2
14.01.2018.
u 15:16

'Nije normalno da se u javnom prostoru nekome psuju majke bilo partizanske, bilo ustaške, bilo četničke, da se nekome prijeti vješanjem...'rekao je Stanković u svom komentaru

Na kraju emisije Nedjeljom u dva voditelj Aleksandar Stanković komentirao je širenje mržnje u medijima. Rekao je da je to njegovo osobno mišljenje, a ne mišljenje HRT-a.

"Ovo je jedno osobno mišljenje", započeo je Stanković.

"Nije normalno da se u javnom prostoru nekome psuju majke bilo partizanske, bilo ustaške, bilo četničke, nije normalno bilo kakve majke da se psuju, nije normalno da se nekome prijeti vješanjem na trgu bana Jelačića, nije normalno da se nekome prijeti klanjem i da nitko na to ne reagira čak i vi koji to slušate i čitate, pa vam je i to smiješno. Dajte malo razmislite što vam se to događa u glavi", rekao je između ostalog Stanković u svom komentaru.

"Inače, najjača sorta su mi oni fakultetski obrazovani krkani intelektualci koji bace neko malo huškanje na Fejsu pa onda sladostrasno uživaju kad im kojekakvi bezprizornici to odobravaju nabijajući na kolac, vrijeđajući zamišljene neprijatelje. Svi vi koji se tako iživljavate u medijima i na društvenim mrežama dajte bar na trenutak razmislite tko vas je učio da drugima psujete majke, da drugima prijetite ubojstvom", rekao je Stanković u svome komentaru.

"Nije normalno da na psovanje i prijetnje smrću na društvenim mrežama i u javnom prostoru nitko ne odgovara. Država može i mora sankcionirati medije koji dopuštaju i potiču iživljavanje nad drugima. Portali koji u komentarima prenose prijetnje moraju biti sankcionirani", kazao je.

"Evo prijedloga, kada se prijeti, kada se huška i drastično vrijeđa druge ljude - zabranite sve komentare ispod tekstova na mjesec dana. Ako se to opet ponovi, kaznite nakladnika sa 100 tisuća kuna, neće se ponavljati", rekao je Stanković koji je pred kamere stao s transparentom. Apelirao je na Sabor, Vladu, političke stranke i HND da zakonskim prijedlogom o elektroničkim medijima napokon stanu na kraj nesnošljivosti u medijima.

Aleksandar Stanković
1/4

Komentara 331

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
16:47 14.01.2018.

Sve je pocelo prije 6 - 7 godina organiziranim napadima na Hrvate, katolicku crkvu, branitelje, obitelj , orkestrirani kukuriku onda Eho. I danas mozes vrijedjati hrvatsku predsjednicu koliko god hoces, u "hrvatskim medijima" bolje je zasticen Aleksandar Vucic.

Avatar duka4
duka4
16:49 14.01.2018.

pazi ovog... pa on je taj koji siri mržnju

RD
rdg
16:47 14.01.2018.

Mržnja potiče mržnju g. Stankoviću. U vašem slučaju, Vi ste započeli. Degutantno je slušati vaše izljeve mržnje spram Hrvatskog domoljublja i rječnik kojim se obrušujete na iste...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije