Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez izjava medijima

Stanišić i Simatović u Beogradu: Dočekao ih predsjednik Partizana

Stanišić Simatović (1)
Reuters/PIXSELL
31.05.2013.
u 07:22

Iako je bilo najavljeno da će dati kratku izjavu novinarima u VIP salonu zračne luke "Nikola Tesla", to se nije dogodilo, jer su izašli na drugi izlaz i otišli u nepoznatom smjeru.

Bivši načelnik Službe državne sigurnosti Srbije Jovica Stanišić i zapovjednik Jedinice za specijalne operacije te službe Franko Simatović oko 11,10 sati sletjeli su u Beograd nakon što su jučer oslobođeni na Haškom sudu, piše B92.

Iako je bilo najavljeno da će dati kratku izjavu novinarima u VIP salonu zračne luke "Nikola Tesla", to se nije dogodilo, jer su izašli na drugi izlaz i otišli u nepoznatom smjeru. Stanišića i Simatovića nije dočekao nitko od srpskih dužnosnika, ali su novinari primijetili da ih je dočekao predsjednik Košarkaškog kluba Partizan Predrag Saša Danilović.

Blic piše da nije bilo konferencije za novinare zato što je VIP salon u zračnoj luci "otkazan u zadnji trenutak".

Stanišić i Simatović su iz pritvora pušteni nakon gotovo 10 godina koliko je trajao postupak protiv njih. Sudsko vijeće je zaključilo da nisu odgovorni za zapovijedanje, organiziranje, opremanje, obučavanje, naoružavanje i financiranje jedinica državne sigurnosti Srbije koje su ubijale, progonile i deportirale nesrbe iz BiH i Hrvatske od 1991. do 1995. godine. Sud je zaključio kako su te jedinice zločine počinile, ali da se Stanišić i Simatović ne mogu smatrati odgovornima za njih.

 >>'Ledeni' je mozak svih operacija, a Hrvat Frenki prvi komandos

>>Haški sud: Stanišić i Simatović oslobođeni za zločine u RH i BiH

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije