Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imovina na bubnju

Stanica za tehnički pregled izlicitirana, lokali Žitu

djakovstina
08.06.2010.
u 16:01

Radnici mogu očekivati da će veći dio njihovih potraživanja biti isplaćen ako se ovako nastavi, zadovoljan je licitacijom sindikalist Šimo Orešković.

Prve nekretnine iz posrnule Đakovštine danas su dobile nove vlasnike.

Neočekivana cijena

Poslovni prostori nekadašnjeg mlinsko-pekarskog diva u Đakovu, Zagrebu i Piškorevcima za 2,3 milijuna kuna prešli su u vlasništvo osječkog Žita, a splitski Eurodaus je čak tri puta više od oglašene početne cijene na javnoj dražbi, a koja je bila 7,2 milijuna kuna, platio Stanicu za tehnički pregled vozila u Đakovu.

Natječući se s Kreditnom bankom Zagreb, Eurodaus (inače tvrtka koja u Hrvatskoj drži oko 17 posto tržišta stanica za tehnički pregled vozila) su za tu nekretninu odlučili platiti 22 milijuna kuna.

- Zadovoljni smo početkom dražbe. Rijetko se događa da netko u startu plati trostruko više. Radnici mogu očekivati da će veći dio njihovih potraživanja biti isplaćen ako se ovako nastavi – zadovoljan je licitacijom županijski povjerenik Sindikata PPDIV-a Šimo Orešković.

Ukupna potraživanja radnika iznose 44, a do sada im je isplaćeno tri milijuna kuna. Isto toliko, odnosno zakonskih deset posto od ukupno ostvarene cijene, trebalo bi završiti na njihovim računima i po zaključenju prvog kruga javne dražbe.

- Nisam nezadovoljan. Prodaja imovine stečajnog dužnika je krenula. U roku 30 dana ponovit ćemo natječaj za prodaju s istim početnim cijenama – najavio je stečajni upravitelj Perica Mitrović.

Produžen zakup

„Na bubnju“ će se u idućem krugu naći neprodani dijelove đakovačke tvrtke, a među kojima su i njezini proizvodni pogoni te mlinovi i silosi koji se od otvaranja stečaja nalaze u zakupu osječkog Žita.

Upravo zbog toga su se nakon današnje prve “licitacije“ za stolom našli i članovi Odbora vjerovnika kako bi revidirali taj ugovor.

- Donesena je jednoglasna odluka da se ide u sporazumni raskid ugovora s 15. lipnjem, dok bi se novi zakup sklopio dan poslije, također sa Žitom. U njemu će, kako smo predložili, biti uključena stavka da zakupoprimac zaposli maksimalni broj radnika u odnosu na svoje potrebe i sistematizaciju radnih mjesta, što bi prema nekim procjenama moglo biti oko 220 ljudi – prenio je Orešković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije