Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjed

Stanari tzv. Galićevih zgrada blokirali promet u središtu Zadra

zadar,prosvjed (1)
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/6
27.07.2012.
u 15:10

– Koga štitite? Ovo je sramota. Ni vi ni vaši suradnici ne rješavate ovaj problem. Dokad nas mislite vući za nos? – revoltirano su pitali stanari gradonačelnika Vrančića

Pedesetak stanara takozvanih Galićevih zgrada u zadarskom naselju Diklo ponovno su danas ometali promet na pješačkom prijelazu pokraj mosta u središtu grada i prosvjedovali u Gradskoj vijećnici zbog nemogućnosti korištenja, kako kažu, jedinog puta do svojih kuća.

Nakon što su zajedno s Gradom Zadrom nedavno izgubili tužbu u posjedovnoj parnici protiv Nikše Milinkovića koji je taj put ogradio, od gradonačelnika Zvonimira Vrančića tražili su da, bez obzira na to, kao prvi čovjek grada riješi njihov problem.

– Molim vas da ništa ne rješavate silom jer grad ne misli ništa rješavati na taj način. Prije dva dana poslao sam policiji zahtjev da nam osigura gradilište i da put vratimo u prijašnje stanje. No, odgovorili su nam da nema zakonskoga uporišta za takvo što. Zato smo se žalili i Ravnateljstvu policije i na više adresa u Zagrebu. Ja sam napravio sve što mogu, ali protiv sile ne mogu – rekao je Vrančić. Kad su ga upitali o kojoj je sili riječ, Vrančić je odgovorio da ne zna.

– Koga štitite? Ovo je sramota. Ni vi ni vaši suradnici ne rješavate problem. Do kada nas mislite vući za nos? – revoltirano su pitali stanari, a Vrančić im je odgovorio da to nije njegov nego njihov problem. Polusatni razgovor završili su zvižducima, a jedan je stanar prvoga čovjeka grada pitao misli li se ponovno kandidirati na lokalnim izborima, na što mu je on odgovorio potvrdno i napustio vijećnicu.

Komentara 13

VE
velikazmija
16:36 27.07.2012.

i tako redom sve će mo zacrveniti --

DU
Deleted user
11:03 28.07.2012.

grad im je izdao dozvole, i rješenje treba biti o trošku grada, kad će napokon službenici koji prave ovakve svinjarije konkretno odgovarati, materijalno i kazneno. ovrhu na imovinu službenika koji je izdao nezakonitu dozvolu, i stvar riješena. da je riječč o nekom poštenom investitoru bez mafijaške veze, nikad mu ne bi ni dali dozvolu. kad će policija i sud ovo napokon početi rješavati, i trpati službenike u zatvor.

VE
velikazmija
16:35 27.07.2012.

zadar je tu sad je vijerovatno i gospić na redu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije